İstanbul Ankara’ya yürüyüş başlatan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edilen Cemal Yıldırım, Muhammet Semih Karaoğlu ile KHK’li olmayıp destek veren Resul Kalyoncu’na müdahale edildi. Polis, yürüyüşü sonlandırmak için Sakarya Caddesi’nde açıklama yapmak isteyen KHK’liler ve eyleme destek veren yurttaşları “Valilik izni olmadığı” gerekçesiyle gözaltına aldı. Gözaltı sırasında yurttaşlar darp edildi.

Eyleme destek veren Hakların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, polis müdahalesine tepki göstererek, “İstanbul’dan Ankara’ya yürüyen KHK’lileri karşılamak için Sakarya Caddesi’ne geldik, onlarla birlikte çok sayıda kişi gözaltına alındı. Karşılamaya çalışıyorduk, sadece bir açıklama yapılacaktı ama hemen gözaltına alındılar. KHK zulmüne karşı yürüdüler, bizlerde yanlarındaydık. İktidarın bu tavrı bizi engellemeye yetmeyecek. KHK zulmünü devam ettirmeye çalışıyorlar. Barışçıl bir eylem engellendi, kabul edilemez” dedi.

Çevredeki yurttaşlar da polisin tutumuna tepki göstererek, “Yeter artık. Gözaltılar serbest bırakılsın” dedi. Toplanan gruba da müdahale eden polis, yurttaşları gözaltına almakla tehdit etti.(MA)