Edinilen biligilere göre, Van'nın Gürpınar ilçesne bağlı Öveçli (Repetik) Mahallesine İstanbul'dan gelen bir yurttaşın Koronavirüs testinin Pozitif çıkması üzerine Mahalle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile koronavirüs tedbirleri kapsamında 14 gün boyunca karantina altında tutulacağı belirtildi.Jandarma ekipleri Mahalleyi giriş çıkışlara kapatırken, hastanın temsa ettiği kişiler sağlık taramasından geçirilecek.

KARANTİNA ALTINDAKİ YERLEŞİM YERLERİ

27 Mart’tan bu yana çeşitli tarihlerde karantinaya alınan yerleşim yerleri şunlar: “Başkale ilçesi Esenyamaç (Xaşkan) ve bağlı 7 mezrası, Ilıcak (Hözî) Mahallesi ve bağlı Belliyurt mezrası, Örmetaş (Xirabe) Mahallesi, Çaldıran ilçesi Zülfübulak (Şeytanava) Mahallesi ile Çatak ilçesi Alacayer Mahallesi'nin Çemik ve Tellikaya mezraları.Saray ilçesine bağlı Çaybağı (Runexwir) Mahallesi ve son olarak Gürpınar İlçesine bağlı Öveçli (Repetik) Mahalleside karantina altına alındı.

Van'ın Çaldıran ilçesine bağlı Han Mahallesi'nde koronavirüsü nedeniyle uygulanan karantina geçtiğimiz günlerde son bulmuştu.

VAN'DA ÖLÜ SAYISI 6'YA YÜKSELDİ

Dün akşam saatelerinde, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde Koronavirüsten kaynaklı Mehmet Çelik (41) isimli yurttaş hayatını kaybetti.

Van Valiliğin kent genelinde hayatını kaybedenlerin sayısını 6 olarak duyurdu.Yapılan açıklamada, "Van'da korona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya yükselirken, pozitif çıkan vaka sayısı ise 80 oldu. Tedavi görüp iyileşen hasta sayısı 15, tedbir amaçlı evinde karantina altında tutulan vatandaşlarımızın sayısı ise 21 bin oldu" denildi.

Geçtiğimiz günlerden, Van'ın Erciş ilçesine bağlı Yeşilova Mahallesinde 60 yaşında bir kadın yurttaş Koronavirüsten kaynalı hayatını kaybetmişti.

227 YERLEŞİ YERİNDE KARANTİNA UYGULANIYOR

İçişleri Bakanlığı, saat 15.00 itibarıyla 58 ilde toplam 227 yerleşim yerinde karantina tedbirleri uygulandığını, 14 ildeki 41 yerleşim yerinde karantinanın kaldırıldığını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı, bazı ilçe, belde ve köylerde devam eden karantina uygulamasıyla ilgili açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “'Küresel koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle ülkemizde topyekün bir mücadele yürütülmektedir. Bu bağlamda il ve ilçelerde mülki idare amirleri başkanlığındaki umumi hıfzıssıhha kurullarından yerleşim yerlerine ilişkin karantina kararları alınmakta ve bu kararlar titizlikle uygulanmaktadır” denildi. 

İçişleri Bakanlığı, “15.04.2020 günü saat 15.00 itibarı ile 58 ilimizdeki, 3 ilçenin tamamında, 2 ilçenin merkezinde, 6 beldede, 85 mahallede, 115 köyde ve 16 mezra olmak üzere toplam 227 yerleşim yerinde karantina tedbirleri uygulanmaktadır. Karantina tedbiri uygulanan yerleşim yerindeki toplam nüfus 251.726’ dır. Öte yandan 14 ilde, 41 yerleşim yerinde karantina kararı kaldırılmıştır” bilgilerini paylaştı. (HABER MERKEZİ)