Başkale ilçesine bağlı Örmetaş (Xırabe) Mahallesi, İstanbul'dan gelen bir yurttaşta koronavirüs tespit edilmesi üzerine karantina altına alındı. Koronavirüs olduğu belirtilen kişinin temas ettiği kişiler sağlık taramasından geçirilirken, mahallenin giriş ve çıkışları jandarma ekiplerince kapatıldı.

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "İstanbul'dan Van'ın Başkale ilçesi Örmetaş Mahallesi'ne gelen ve koronavirüs taşıdığı belirlenen bir vatandaşımızın birçok kişiyle temas etmesi sonucu Örmetaş Mahallesi bugün karantinaya alınarak giriş çıkışlar yasaklanmıştır. Mahallede ekipler tarafından tedbirler alınarak gerekli sağlık taraması başlatılmıştır" denildi.

Daha önceden de, Başkale'de Esenyamaç ve bağlı 7 mezrası, Ilıcak Mahallesi ile Belliyurt mezrası  Çaldıran'da Han Mahallesi ve Çatak ilçesinde ise Alacayer Mahallesi'nin Çemik ve Tellikaya mezraları koronavirüs nedeniyle karantinaya alınmıştı.

Öte yandan, Dün akşam saatlerinde ise Muradiye ilçesine bağlı Ünseli Mahalesi Koronavirüs nedeniyle yapılan anonsla giriş çıkışlara geçici olarak kapatılırken, Erciş ilçesine bağlı Salmanağa (Dêra Jêrê)  Mahallesinde ise bir kişinin Koronavirüs testi Pozitif çıkmıştı.