Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Cengiz Topel Caddesi’nde bulunan Amed İş Merkezi önünde karşıdan karşıya geçmeye çalışan 12 yaşındaki Nihat Şerzan Akdoğan isimli çocuğa yoldan hızlı gelen “Ejder” tipi zırhlı araç çarptı. Çarpma sonucu yaralanan Akdoğan, çevredeki yurttaşlar tarafından hastaneye kaldırıldı.

ŞİKAYET BAŞVURUSU GÜLEREK CİDDİYE ALINMADI

Aynı zamanda Halkların Demokratik Partisi (HDP) Yüksekova İlçe Eşbaşkanı Abdülkerim Akdoğan’ın oğlu olan Nihat Şerzan Akdoğan, hastanede yapılan ilk müdahale ardından ayağında kırıklar olduğu tespit edildi. Akdoğan’ın ayağı alçıya alınarak taburcu edilirken yaşananlardan sonra olaya ilişkin ifadeleri almak üzere hastaneye giden polisler Akdoğan’ın “Ben şikayetçiyim” sözlerine ise gülerek karşılık verdiği belirtildi.  

‘GÖZLERİMİZLE ŞAHİT OLUYORUZ’

Baba Abdülkerim Akdoğan, Kürt kentlerinde medyadan birçok kez zırhlı araçların karıştığı ve ölümle sonuçlanan kazaların haberlerini okuduklarını belirterek, zırhlı araçların trafik kurallarına uymadığını söyledi. Akdoğan, “Trafik ışıklarını görmezden gelerek hızla geçtiklerini gözlerimizle görüp şahit oluyoruz. Oğlum bugün yaşanan kazadan sonra sadece ayağı kırılarak kurtulmuş olabilir. Oğlumu ezip öldürebilirlerdi de. Ben her şeyi yaparım, kimse bir şey diyemez mantığıyla akıl yürütüyorlar.  Başka çocukların ezilmemesi için konunun takipçisi olacağım” dedi.

Akdoğan, daha sonra hastane polisine şikayetçi olduğuna dair tutanak tutturdu. (Hakkari/MA)