Tüketici Hakları Derneği (THD), zamlara karşı hükümeti acilen çözüm üretmeye çağırarak “Devlet firmalardan değil halktan yana tavır almalıdır. Tüketici hakları ayaklar altında. Sosyal devlet anlayışı ayaklar altında. Artık yeter” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çay üreticilerine verdiği ‘müjde’nin ardından fiyat zammı raflara yüzde 43 olarak yansıdı. Zincir market çalışanları ‘Herkes çay stokluyor diye kotalı satış yapıyoruz’ dedi.

21 yıldır çay ocağı işleten Paşa Aytekin, “Ben bir ay önce zam yaptım. Ne yapacağımızı şaşırdık. Şu an iki liraya çay satıyorum. Sağ olsun cumhurbaşkanımız bizi ekmeğe muhtaç etti” diye isyan etti. Cumhuriyet’e konuşan Habip Karabacak da “Yakın zamanda zam yapmıştık. Çay içen sayısı da azaldı” dedi.

‘SOSYAL DEVLET AYAKLAR ALTINDA, ARTIK YETER!’

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar ise çayın tüketicilerinin en temel içeceği olduğunu belirterek “Dünyada en çok çay kullanan toplumlar arasında birinci sırada Türkiye var. En temel gereksinime yüzde 40’ın üzerinde zam gelmesi tüketicilere çok büyük bir sıkıntı yaşatacak. Acilen hükümetin bu olaya müdahale etmesi lazım. Tüketici hakları ayaklar altında. Sosyal devlet anlayışı ayaklar altında. Artık yeter. Devlet firmalardan değil halktan yana tavır almalıdır” dedi.