Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dün öğle saatlerinde askeri personel taşıyan zırhlı minibüsün geçişi esnasında patlama meydana geldi. Yüksekova-Şemdinli karayolunun Aşağı Ölçek (Yêkmala Jêri) köyü mevkiinde yaşanan patlamada, 11’i ağır 19 asker yaralandı. Yaşanan patlama sonrası çevredeki köyler, Yüksekova ve Şemdinli arası tüm geliş gidişler 8 saat boyunca kapatıldı. 

GÖZALTI

Patlamanın olduğu bölgede inceleme yapan askerler, akşam saatlerinde çevrede bulunan Çukurca (Pagê), Yukarı Ölçek (Yêkmala Jêri) köyünde yaşayan 10'a yakın köylü ve iki çobanı gözaltına aldı. Köylüler, dün gece geç saatlerde serbest bırakılırken, çobanlar Levent Er ve Harun Geçirgen ise halen gözaltında tutuluyor. Ayrıca çobanların gözaltında işkenceye maruz kaldıkları belirtildi. Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü, olaya ilişkin Azad Geçirgen ve ismi öğrenilmeyen 2 kişiyi de ifadeye çağırdı. 

AÇIKLAMA YOK

Gözaltına alınan çobanlar ve ifade vermek için emniyet müdürlüğüne giden 3 kişi için avukat kısıtlaması getirildi. Yaşanan patlamaya dair şimdiye kadar resmi bir açıklama yapılmaması da dikkat çekti. (Hakkari/MA)