Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 15 Ekim 2019 tarihinde gözaltına alınan ve iki gün sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Yüksekova Belediye Eşbaşkanı Remziye Yaşar'ın yargılandığı davanın 4’üncü duruşması görüldü. Hakkari 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Remziye Yaşar'ın avukatı Harika Günay hazır bulunurken, pandemi nedeniyle içeri kimse alınmadı. 

SAVUNMAYI YİNELEDİ

Elazığ Kadın Kapalı Ceza Evi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katılan Yaşar,  kimlik tespiti ardından savunma yaptı. "Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma" suçlamasıyla yargılanan Yaşar, önceki savunmasını yineleyerek, tahliyesini istedi. 

'YÜKSEKOVA'NIN İRADESİ CEZALANDIRILDI'

Yaşar'ın avukatı Harika Günay savunmasında şu ifadeleri kullandı: “Savcılık makamı kanunen yetkisi olmamasına rağmen Hakkari 1 Ağır Ceza Mahkemesi’nin 04.02.2020 tarihli celsesinde verilen tahliye kararına hukuka aykırı olarak itiraz etmiş ve müvekkilimiz tekrar tutuklanmıştır. Mahkemenin tahliyeye yönelik sunduğu deliller bu süreçten sonra da tutuklama için gerekçe haline getirilmiştir. Verilen karar hukuki olmaktan ziyade siyasidir ve bu kararla Yüksekova halkının iradesi cezalandırılmaya çalışılmaktadır.”

Mahkeme heyeti delil yetersizliğinden dolayı duruşmayı 25 Aralık’a ertelerken, Yaşar'ın tutukluluğunun devamına karar verildi.