Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubesi, Hacettepe Üniversitesi Hastanesi önünde salgın döneminde yaşamını yitiren sağlık emekçileri ve yaşam hakları için alkışlı protesto eylemi gerçekleştirdi.

Yapılmak istenen açıklama öncesinde polis, Rektörlüğün izni olmadığı gerekçesiyle sağlık çalışanlarına engel olmaya çalıştı.

Ellerinde yaşamını yitiren arkadaşlarının fotoğraflarını taşıyan SES üyeleri, engellemelere rağmen "Bir şey yapmıyoruz, sadece sesimizi duyurmak istiyoruz. Hemşireler, bilgi işlemdekiler, temizlik personelleri  her gün ölüyoruz, sadece sesimizi duyurmak istiyoruz" diye haykırdı. 

Sağlık emekçileri, Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitiren meslektaşları için saygı duruşunda bulunup, durumu alkışlarla protesto ederek bina önünden ayrıldı. 

ANTALYA 

Antalya’da da SES üyeleri, salgın nedeniyle yaşamını yitiren meslektaşlarını Atatürk Devlet Hastanesi önünde yapılan açıklama ile andı. 

Çok sayıda sağlık emekçisinin katıldığı eylemde konuşan SES Şube Eşbaşkanı Dr. Kaan Taşer, hükümetin salgının başından itibaren ne sağlık ve sosyal hizmet emekçileri ne de halkın korunması için gerekenleri yapılmadığı eleştirilerinde bulundu. 

Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin yaşam hakkına sahip çıkılması, çalışma koşullarının düzeltilmesi, risk grubundaki sağlık emekçilerinin izinli sayılması, yeterli ve nitelikli koruyucu donanım sağlanması, rutin test yapılması, sağlık ve sosyal hizmet emekçisi sayısının yeterli düzeyde artırılması, pozitif, şüpheli temaslı sağlık emekçilerinin hiçbir koşulda çalıştırılmaması yönünde talepleri olduğunu dile getiren Taşer, ancak bunlar karşılık bulmadığı için maalesef hemen her gün birden fazla sağlık emekçisi arkadaşlarının hayatını kaybettiği söyledi.

Sadece geçen hafta 9 sağlık emekçisinin salgın nedeniyle hayatını kaybettiğini söyleyen Taşer, yaşamını yitiren meslektaşlarını anarak, onları unutmayacaklarını dile getirdi.  

'SALGIN DEĞİL, ALGI YÖNETİLİYOR'

Ülkeyi yönetenlerin virüsle mücadeleyi tamamen halkın inisiyatifine bırakmış olmasından ötürü halka seslenen Taşer, “Lütfen kendimizi ve çevremizdekileri korumak için, maskemizi takalım, sosyal mesafemizi koruyalım, hijyen kurallarına uyalım, çalışmak zorunda değilsek mümkün olduğu kadar dışarıya çıkmayalım. Çünkü yönetenler salgınla gerekli mücadeleyi vermiyor, onlar salgınla mücadeleyi değil algıyı yönetmek istiyor" dedi.