Şırnak ve köylerinde maddi durumu iyi olmayan aileleri tespit ederek, yardım adı altında ziyaret eden AKP’liler, yurttaşları bilgisi dışında AKP’ye üye yapıyor. Aile bireylerinin nüfus cüzdanlarını alan AKP’liler, bireylerin kimlik bilgilerinin yanı sıra telefon numaralarını aldıktan bir süre sonra, "AK Partimize, Türkiye'nin en büyük ailesine hoş geldin" mesajı gönderiyor. AKP’ye bu şekilde üye yapıldıklarını öğrenen yurttaşlar, yaşadıkları şokun ardından AKP’li yetkilileri arayarak, üyeliklerinin iptal edilmesini talep ediyor. 

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre ,Yoğun olarak Şırnak merkeze bağlı TOKİ Yenimahalle, Vakıfkent ve Dicle Mahallesi’nin yanı sıra kent merkezinin birçok köyünde çok sayıda kişi bilgileri dışında bu şekilde AKP'ye üye yapıldı. 

HABERSİZ ÜYE YAPIYORLAR

TOKİ Yenimahalle'de haberi dışında AKP'ye üye yapılan İdris Çevik, yaşananlara tepki göstererek, şunları söyledi: “10 gün önce binamızın kapıcısı yoksul olan ailelere yardım dağıtıldığını söyledi. Kapıcı, ‘Kimliklerinizi verin, sizin isminizi de yazdıralım size de yardım gelsin' dedi.  Biz de kimliklerimizi verdik. Kimliğimi geri aldıktan birkaç gün sonra telefonuma, ‘AK Partimize, Türkiye'nin en büyük ailesine hoş geldin’ mesajı geldi. Mesajı görür görmez AKP’li yetkilileri arayıp bu durumu kabul etmediğimi ve bilgim olmadan AKP’ye üye yapıldığımı söyledim. Üyeliğimin derhal iptal edilmesini istedim. Bir süre sonra telefonuma gelen mesajla üyeliğim iptal edildi. Bu şekilde sadece bizim oturduğumuz binada tam 10 aileyi onlardan habersiz AKP üyesi yapmışlar.”

'BU OYUNA GELMEYİN' 

Güvenlik nedeniyle isminin açıklanmasını istemeyen ve aynı duruma maruz kalan başka bir yurttaş ise 10 gün önce bilgileri dışında AKP üyesi yapıldıklarını belirterek, “Binanın kapıcısı yardım dağıtılacağını söyleyerek kimliklerimizi aldı. Sonra AKP’ye üye olduğumuzu telefona gelen mesajla öğrendik. Siyasi görüşümüz bellidir. Kapıcıya, AKP’lileri arayarak, ‘eğer üyelikleri iptal ettirmezseniz hakkınızda suç duyurusunda bulunacaklar' demesini sağladım. Bir gün sonra üyeliğim silindi.  Özellikle bu uygulamayı yurtsever ailelere dönük yapıyorlar. Ekonomik durumu iyi olmayan aileleri bu şekilde ele geçirmeye çalışıyorlar. Zaten bu sistem zulüm üzerine kuruldu. Yoksul insanları kendilerine muhtaç etmek istiyorlar. Halkımız bu tür oyunlarına gelmemelidir” ifadelerini kullandı. 

Konuya ilişkin aranan AKP Şırnak İl Başkanı İbrahim Halil Erken ise telefonlara cevap vermedi. 

MERSİN'DE DE YAŞANDI 

Benzer bir durumu Mersin’in Akdeniz ilçesinde Eyüp Yıldız da yaşadı. 30 yıldır kentte esnaf olan Yıldız, şimdiye kadar hiçbir siyasi partiye üye olmadığını söyledi. 24 Eylül'de AKP'ye üye olduğuna dair telefonuna mesaj geldiğini aktaran Yıldız, "Mesajın içeriğinde ‘ailemize hoş geldin’ diyor. Beni partilerine üye yapmışlar” dedi. 

Kendisine gelen kısa mesajdan sonra AKP Akdeniz İlçe Teşkilatı'nı aradığını dile getiren Yıldız, “Bana ‘sen kendin buraya gelip evrakları doldurmuşsun ve üye olmuşsun’ diyorlar. Aradan beş dakika geçti; bu sefer onlar beni aradı. ‘Eyüp bey kusura bakmayın. Yanlışlık olmuş. Başka biri üye kaydı yaparken, TC numarasının bir hanesini yanlış söylese böyle yanlışlık oluşuyor’ dediler. Böyle basit bir şey olur mu?” diye konuştu.

SUÇ DUYURUSU

Üyeliğin yapıldığı tarihte Diyarbakır'da olduğunu söyleyen Yıldız, “Buna ilişkin gidiş geliş biletlerim elimde bulunuyor. Bu sahtekârlığı hiçbir şekilde kabul etmiyorum. Böyle sahtekârlıkla işlerini nereye kadar yürütecekler? Bu kadar zulme rağmen hala insanları kendi iradeleri dışında partilerine üye yapıyorlar. Bunu hangi mantıkla yapıyorlar bunu anlamış değilim” şeklinde konuştu. 

Yıldız,üyeliğinin düşürülmemesi durumunda suç duyurusunda bulunacağını ifade etti.