Urfa T Tipi Kapalı Cezaevi’nde koronavirüs (Kovid-19) vakalarında artış var. Cezaevinde şu anda pozitif olan en az 26 tutuklunun olduğu öğrenildi. 

Urfa T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu Serhat Bulut adlı tutuklu, ailesi ile yaptığı telefon görüşmesinde, bulunduğu B3 odasındaki tüm arkadaşlarıyla birlikte koronavirüse (Kovid-19) yakalandıklarını aktardı. Bulut, tutuklulardan bazılarının salgını atlattığını, bazılarının hala sıkıntı yaşadığını, Çetin Dağtekin ile Ömer Kanat adlı tutuklulukların ise sağlık durumlarının kötü olduğu bilgisinin verdi.

Telefon görüşmesinde, tedavilerini aksatıldığını belirten Bulut, şunları iletti: “Tahliye olan arkadaşımızın test sonucunun pozitif çıktığını hemşireye söyledik. Bizi test edeceklerini söylediler. Ama geri dönüş olmadı. İlaç göndereceğini söyledi ama ilaç gelmedi. Şuan odada 16 kişi kalıyoruz. Aramızda iyi olmayan arkadaşlar var. B6 odasının bulunan arkadaşları dağıtmışlar. Nereye götürüldüklerini bilmiyoruz. Salgına yakalan yaşlı arkadaşların durumu iyi değil. Ömer Kanat bunlardan biridir. 3 buçuk yıldır cezaevinde. İlk gözaltına alındığında çok fazla işkenceye maruz kaldığı için böbreklerinden rahatsız. Salgından dolayı da durumu kötüdür.” (Urfa/MA)