Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Ramazan Bayramı dolayısıyla 5 Temmuz 1991 yılında evinden alındıktan sonra katledilen Halkın Emek Partisi (HEP) Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın'ın mezarını ziyaret etti. Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Mardin Kapı Mezarlığı'na bulunan mezarlık ziyaretine, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Partisi (HDP), sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı. 

AYDIN’IN MÜCADELESİ

Özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşunun ardından konuşan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, “Vedat Aydın ve arkadaşları mücadelede geri adım atmadılar, her türlü bedeli göze aldılar. Bugün biz de ‘geri adım atmayacağız’ diyoruz. Özgürlük ve barış gelene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. Kürtlere karşı kirli politikaların devrede olduğunu söyleyen Aydeniz, “Ama kendileri çökme noktasına geldiler. Bu da verilen mücadele ile gerçekleşti. Bu mücadelenin öncüleri Vedat Aydın ve arkadaşlarıydı. Onların özgürlük hayallerine ulaşıncaya kadar mücadele edeceğiz” diye kaydetti. 

“Bizler onların hakikati peşinde olacağız” diyen HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyat Ceylan ise, “Bunu başaracağımıza inanıyorum. Şehitlerimizin ve ailelerimizin Ramazan Bayramı kutlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından mezarlığa kırmızı karanfiller bırakıldı.