Milli Piyango'nun bu yılki yılbaşı ikramiyesini kazanan numaralardan 4'ünden 3'ünün satılmaması üzerinde 75 milyon TL, Varlık Fonu'na aktarıldı. Siyasiler, sanatçılar ve çok sayısa yurttaş, sosyal medya üzerinden 75 milyon TL'nin SMA hastası çocukların tedavileri için kullanılması için çağrı yaptılar. 

Gelen çağrılardan bazıları şöyle: 

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: "Koskoca Türkiye Cumhuriyeti 1300 çocuğumuza destek olamıyor, kaynak bulamıyorsa işte kaynak: Milli Piyango'dan Varlık Fonu'na aktarılan 75 milyon TL, SMA hastası çocuklar için kullanılsın!"

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş: "Milli Piyango'dan Varlık Fonu'na aktarılan 75 milyon TL SMA hastası çocuklar için kullanılsın!"

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: "Bu devlet SMA hastalarına kaynak bulamayacak kadar aciz değil. Kaynak mı soruyorsunuz; işte kaynak: Milli Piyango'dan Varlık Fonu'na aktarılan 75 milyon TL SMA hastası çocuklar için kullanılsın!"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca: "Milli Piyango'dan 75 milyon TL Türkiye Varlık Fonu'na değil SMA hastası çocukların tedavisine aktarılmalıdır. Kaynakları kullanmak siyasi tercihtir. Tercih SMA hastası çocuklardan yana kullanılsın."

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke: "Kaynakların nereye kullanılacağı siyasi bir tercihtir. Milli Piyango'dan 75 milyon TL Türkiye Varlık Fonu'na değil SMA hastası çocukların tedavisine aktarılmalıdır."

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal: Milli Piyango’dan Varlık Fonu’na aktarılan 75 milyon TL ile 2019 çekilişinde biletin sahibi ortaya çıkmadığı gerekçesiyle Hazine’ye devredilen 70 milyon TL’lik büyük ikramiye, SMA hastası çocuklarımızın tedavisi için harcansın."

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya: "2021 yılının en güzel fikri! Milli Piyango'dan Varlık Fonu'na aktarılan 75 Milyon SMA hastası çocuklar için kullanılsın!"

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu: "Milli piyango bir kez de SMA'lı yavrularımıza vursun. Varlık fonuna kalan 75 milyon TL SMA tedavisi bekleyen çocuklarımız için kullanılsın."

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu: "Milli Piyango'dan Varlık Fonu'na aktarılan 75 milyon TL SMA hastası çocuklar için kullanılsın!"

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu: "Milli piyangodan varlık fonuna aktarılan 75 milyon sma hastalarına harcansın. Bu bebekler, çocuklar ölüyor!"

Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay: "Varlık fonuna aktarılan 75 milyon, SMA hastası çocuklar için kullanılsın."

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: "Milli Piyango'dan Varlık Fonu'na aktarılan 75 milyon ? SMA hastası çocuklar için kullanılsın!"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar: "Milli Piyango'dan Varlık Fonu'na aktarılan 75 milyon ? SMA hastası çocuklar için kullanılsın!"

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün: "Milli Piyango'dan Varlık Fonu'na aktarılan 75 milyon ? SMA hastası çocuklar için kullanılsın!"

Başak Demirtaş: "Yapısal ve kalıcı bir çözüm değil ama, ben de 'Milli Piyango'dan Varlık Fonuna aktarılan 75 milyon TL, SMA hastası çocuklar için kullanılsın' diyorum."

Müzisyen İlkay Akkaya: "Varlık fonuna aktarılan 75 milyon SMA hastası çocuklar için kullanılsın."

Müzisyen Yasemin Göksu: "Varlık fonuna aktarılan 75 milyon SMA hastası çocuklara harcansın."

Sanatçı Sunay Akın: "Milli Piyango’dan Varlık Fonu’na aktarılan 75 milyon TL, SMA hastası çocuklarımızın tedavisine harcansın. En büyük varlığımız, çocuklarımızın sağlıklı bir geleceğe sahip olmalarıdır."