HABER MERKEZİ-İlk Kürtçe çocuk kanalı Zarok TV renkli ve öğretici programlarıyla 7’den 70’e herkesin ilgi odağı. Van’ın Edremit İlçesinde gündüz yağan karın keyfini çıkaran çocukların akşam eve dönme isteği ise Zarok TV heyecanından ileri geliyor. Tezek ile ısınan sobaların etrafında bir araya gelen çocuklar, Zarok TV’nin sunduğu birbirinden eğlenceli çizgi filmler ve öğretici şarkılar eşliğinde kış akşamlarını geçiriyor. Sadece çocuklar mı? Ebeveyniler de belki hep hayalini kurdukları Kürtçe çizgi film izleme keyfine Zarok TV sayesinde ulaşıyor. 

Çocuklar anadillerine sahip çıkıyor

Zarok TV’de yayınlanan çocuk korosunun seslendirdiği şarkılara eşlik eden 13 yaşındaki Ruken Kumli, en sevdiği çizgi filmin ise Şirinok (Şirinler) olduğunu söylüyor. TV’den öğrendiği oyunları arkadaşları ile oynadığını anlatan Ruken, Zarok TV sayesinde öğrendiği Kürtçe şarkıları da ezberlediğini ifade ediyor. 

Zarok TV ekranlarından gözünü alamadığını dile getiren 65 yaşındaki Makbule Kumli ise “Çocuklarımızla ne kadar Kürtçe konuşsak da okula gittiklerinde Türkçe öğreniyorlardı. Bu da kendi dillerini unutmalarına neden oluyordu. Ama Zarok TV çocuklara kendi dillerinde eğlenceli programlar sunuyor. Ben her anne ve babanın Zarok TV’yi izletmesini öneriyorum. Çocukların gelişimi için önemli hikayeler müzikal şekilde sunuluyor."