Mardin Valiliği, Amed Şehir Tiyatrosu'nun 5 Aralık'ta kentte sahnelemek istediği Kürtçe Tartuffe oyununa "pandemi" gerekçesiyle izin vermedi. Valilik, yaptığı açıklamada 15 günlük eylem ve etkinlik yasağına işaret ederek, oyuna izin verilmemesine dair, “Yapılan başvurunun içeriğinde tiyatronun Kürtçe oynatılması ile ilgili herhangi bir ibare bulunmamaktadır” diye kaydetti. Valilik, ayrıca 17 Aralık tarihinde tekrar başvuru yapılması durumunda talebin değerlendirileceğini kaydetti. 

TÜRKÇE OYUNA SERBEST!

Ancak valiliğin farklı bir tiyatro oyununa izin verdiği ortaya çıktı. Tiyatro Kare tarafından 12 Aralık günü sahnelenecek olan "Ağaçlar Ayakta Ölür" isimli oyuna valilik tarafından izin verildiği öğrenildi. Nevra Serezli tarafından sahnelenecek olan oyuna dair ulaştığımız Tiyatro Kare, valilikten izin aldıklarını aktardı.  

AYAV'DAN TEPKİ 

Mezopotamya Kültür ve Sanat Derneği üyesi Abdullah Ayav, konuya dair yaptığı açıklamada çifte standarta tepki göstererek, "Bu karardan da anlıyoruz ki yasak sadece Kürtçe oyunlar ve Kürtçe etkinlikler için var. Kürtçeye karşı bir sorunları olmadığını iddia eden valilik, bu kararıyla samimi olmadığını ortaya koymuştur. Bu yasak ve engellemelere karşı her yerde etkinliklerimizi Kürtçe yapmaya devam edeceğiz" dedi.(Mardin/MA)