Sağlık Bakanlığının 10 Ağustos’a ilişkin koronavirüs verilerine göre; son 24 saat içerisinde yapılan 264 bin 647 yeni testten 26 bin 597'si pozitif çıktı. Virüs nedeniyle 124 kişi daha hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı 14 bin 954 olarak açıklandı. Aşılamada 1. doz Türkiye ortalaması, yüzde 68,56'ya ulaştı. Aşılamada Muğla birinci sırada, Şanlıurfa ise son sırada bulunuyor.

Sağlık Bakanlığının koronavirüs verilerine ilişkin yayınladığı tabloda yer alan bilgilere göre; 1. doz aşılamada yüzde 90,1 aşılama oranıyla Muğla birinciliğini koruyor. Muğla’yı sırasıyla Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Amasya, Aydın, Eskişehir, Tekirdağ, Yalova izliyor. Yüzde 43,8 aşılama oranı ile Şanlıurfa ise son sırada bulunuyor. 

MAVİ İL SAYISI 17

Sağlık Bakanlığının paylaştığı haritada, hedef nüfusun yüzde 75 ve üzerinin aşılandığı iller mavi renkle gösteriliyor. Muğla, Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Eskişehir, Aydın, Tekirdağ, İzmir, Bilecik, Ankara, Hakkari, Ordu, Yalova, Bartın, Burdur ‘mavi iller’ arasında bulunuyor.

1.doz aşılamada üç büyük ilde ise birinci sırada yüzde 76,8 ile İzmir, ikinci sırada yüzde 75,7 ile Ankara ve üçüncü sırada yüzde 67,9 ile İstanbul bulunuyor.

"VAKA SAYILARINDAKİ ARTIŞI KONTROL ALTINDA TUTMAK ZORUNDAYIZ"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka tablosunu sosyal medya hesabından şu notla paylaştı:

"Vaka sayılarındaki artışı kontrol altında tutmak zorundayız. Aşı ile bağışıklık sağlanmadan tedbirsizlik kısır döngü ile sonuçlanır. Aşı olun. Tedbirlere uyun."