Mardin’in Artuklu ilçesinde yaşayan bir kadın, kendisine silah çekerek, ölümle tehdit eden 70’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nda (Selen Kışlası) görevli uzman çavuş Mehmet Mustafa Y.’yi Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet etti. Edinilen bilgilere göre, bir arkadaşı aracılığıyla 2 yıl önce uzman çavuşla tanışan kadın, şahsın birlikte olma talepleri üzerine arkadaşlığını bitirdi. Ancak kadını rahatsız etmeye devam eden ve yaşadığı evin önüne giden Mustafa Y., bu kez ölümle tehdit etti.  

POLİS ŞİKAYETTEN VAZGEÇİRDİ

Ölüm tehditlerinin artması üzerine Yenişehir Polis Merkezi’ne giden kadın, şikayetçi olmak istedi. Fakat kadın, polisler tarafından “Herhangi bir sonuç çıkmaz. İfadesi alınıp serbest bırakılır” denilerek, şikayetten vazgeçirildi. 

MHP’Lİ VEKİLLE TEHDİT

Evine dönen ve tehditlerin devam etmesi üzerine tekrar şikayetçi olacağını belirten kadına, MHP Yozgat Milletvekili ve Meclis Dijital Mecralar Komisyonu Katip Üyesi İbrahim Ethem Sedef’in twitter profilini gönderen uzman çavuş, “Seni rahat bırakmamı istiyorsan bu kişiyle görüşmelisin. Beni ancak o durdurur. Bu kişinin kim olduğunu da bil” sözleriyle tehdit etti.

SİLAH ÇEKİP, PARA İSTEDİ

Kadının anlatımlarına göre, tehditlerini sürdüren uzman çavuş Mustafa Y., Ocak ayının ilk günlerinde Artuklu Üniversitesi’nde önünü keserek, zorla ıssız bir bölgeye götürdü. Burada silah çekip, ölümle tehdit eden uzman çavuş Mustafa Y., “Peşini bırakmamı istiyorsan 50 bin TL getireceksin. Yoksa peşini bırakmam” dedi. 

HALA GÖREVİNİN BAŞINDA

Bu olayın ardından 25 Ocak'ta Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulundu. Şikayet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında kadının ifadesi alınırken, aradan geçen süreye rağmen hala ifadesi alınmayan uzman çavuş hakkında bir ay uzaklaştırma kararı verildi. Görevinin başında olduğu öğrenilen Mustafa Y.’nin şimdiye kadar ifadesine başvurulmadığı öğrenildi. 

MA / Ahmet Kanbal