AKP Genel Başkan Yardımcısı ve  İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın özel kalemi olduğu iddia edilen Kürşat Ayvatoğlu'nun bir otomobilde uyuşturucu madde kullandığı anlara ilişkin görüntüleri Türkiye’nin gündemine oturdu. "AKP Çocukları" isimli sayfa tarafından Ayvatoğlu ile ilgili yapılan bir dizi paylaşım içerisinde uyuşturucu kullandığı anlara ait bir video da yer aldı. 

Gündeme oturan bu video sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan AKP’li Hamza Dağ’ın danışmanı Muhammed Doğan, Kürşat Ayvatoğlu'nun iddia edildiği gibi Hamza Dağ'ın danışmanı olmadığını  belirtti.

Ancak 2014-2019 yılları arasında Kastamonu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olan Ayvatoğlu’nun bir gün önce Hamza Dağ ile çekilmiş fotoğraflarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile de çekilmiş fotoğrafları paylaşıldı.

Tepkilerin büyümesi üzerine harekete geçen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ayvatoğlu hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü de yaptığı yazılı açıklama ile Kürşat Ayvatoğlu’nun gözaltına alındığını duyurdu. 

Açıklamada “Bazı sosyal medya hesaplarında bir şahsın araç içerisinde uyuşturucu-uyarıcı madde kullanırken çekilmiş görüntülerinin paylaşılması üzerine, olayı gerçekleştirdiği tespit edilen H.K.A. isimli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, hakkında adli tahkikat başlatılmıştır” denildi.