Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Üsküdar İlçe Örgütü, Üsküdar’da yapılan seçim hilesi ve yığma seçmen olayını Üsküdar İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı önünde yaptıkları basın açıklamasıyla duyurdu. 

'7 BİN YIĞMA SEÇMEN'

Üsküdar CHP İlçe Başkanı Olcay Kurt, yaptıkları çalışma sonucu Üsküdar ilçesi genelinde yaklaşık 7 bin “yığma seçmen” tespit ettiklerini aktardı. 4-17 Ocak tarihleri arasında itiraz dilekçelerini İlçe Seçim Kurumları’na vererek hukuki süreç başlattıklarını hatırlatan Kurt, "İtirazlarımız neticesinde, toplam 3 bölgeden oluşan Üsküdar İlçe Seçim Bölgesinde; 1'inci ve 3'üncü bölgelerde bin 552 kişi, seçmen listesinden çıkarılmıştır. Bu gelişme olumludur fakat yetersizdir. Bu kurullara yaptığımız ve reddedilen itirazlarımızı delillendirerek Yüksek Seçim Kurulu (YSK) nezdinde tekrarlayacağız" diye konuştu. 

'İTİRAZ DİLEKÇELERİ REDDEDİLDİ' 

2'nci bölgede Seçim Kurulu Başkanı Haydar Öztop'un 2 bin 228 seçmene ait itiraz dilekçelerini reddettiği bilgisini veren Kurt, "İşin en kaygı uyandıran kısmı tam da bu noktadadır. 2'nci bölgede topyekûn reddedilenler arasında, 2018 yılında vefat edenler, boş ve yıkılan binalarda yaşıyor gösterilenler, Beylerbeyi Stadı'nda seçmen olarak gösterilen çok sayıda hayali ve yığma seçmen bulunmaktadır. Buna ek olarak, yapılan kolluk araştırmasında, polisin mevcut adreslerde oturmadığı kesin olarak tespit ettiği seçmenler dahi 2'nci Bölge Seçim Kurulu Başkanı tarafından reddedilmiştir. Bütün bu gerçekler ışığında özellikle 2'nci Bölge Seçim Kurulu Başkanı’nın bu itirazları inceleme gereği bile duymadığı sonucunu çıkarıyor ve sizlerle bu durumu paylaşmaktan büyük bir üzüntü duyuyoruz" ifadelerini kullandı.  

Kurt, son olarak 31 Mart tarihindeki seçimlere gölge düşüren bu kararın peşini Üsküdar CHP olarak bırakmayacaklarını söyledi.