Urfa’da Devlet Su İşleri’nin (DSİ) Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’ne (DEDAŞ) 30 milyon TL’lik teminatı ödemedi için onlarca köylünün elektriği kesildi. Elektrikleri kesilen ve arazilerini sulayamayan çiftçiler, DSİ 15’inci Bölge Müdürlüğü binasını bastı. Cullap Sulama Birliği’ne bağlı çiftçiler, su fiyatları ve su kesinlerinden dolayı yaşadıkları sorunları protesto etmek amacıyla birliğin önünde toplandı. Çiftçilerin Cullap Sulama Birliği’nin bulunduğu Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nı trafiğe kapatması üzerine olay yerine çok sayıda jandarma geldi. Sulama Cullap Birliği’ne borçları olmadığını, DEDAŞ ile birlik arasındaki borç nedeniyle kendilerinin de mağdur edildiğini belirten çiftçiler, bölgedeki Günışığı Sulama Projesi’nden arazilerine su verilmediğini dile getirdi. 

’YÖNETİM İSTİFA’

Çiftçiler ardından Hamidiye Mahallesi Emniyet Caddesi’nde bulunan DSİ 15’inci Bölge Müdürlüğü binasını basarak, tepkilerini dile getirdi. DSİ’nin DEDAŞ’a 30 milyon TL teminat ödemediği için elektriklerinin kesildiğini anlatan çiftiler, yetkili kişileri bulamayınca çalışan görevlilerle tartıştı. Olay yerine gelen polisler, çiftçilere müdahale ederek, zorla dışarı çıkardı. Binanın önünde bekleyen çiftiler, “Yönetim istifa” diyerek, tepkilerini dile getirdi. Polisler ise binayı ablukaya aldı. 

‘SORUMLUSU AKP’

Çiftçilerin eylemi sürerken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık da sosyal medya hesabından, “Cullap Sulama Birliği, DEDAŞ'a 30 Milyon teminat veremediği için 4 gündür elektriği kesik. Birliğe bağlı onlarca köy susuz, ekinler kurudu. Eğer yıllar önce elektrik dağıtım işi özelleştirilmeseydi bunları yaşamayacaktık. Çiftçiye yapılan bu zulmün tek sorumlusu, AKP'dir!" paylaşımı yaptı.(Urfa/MA)