Ramazan Ayı sünnetlerinden olan itikaf ibadetini gerçekleştirmek isteyen Furkan Vakfı Gönüllüleri, Antep, Adana'dan sonra Urfa'da da gözaltına alındılar. Gözaltında tutulanlar arasında vakfın kurucu Başkanı Alparslan Kuytul da bulunuyor. 

Urfa merkez Karaköprü ilçesinde bulunan Seyrantepe Tugay Camii dün basılarak 4 kişi gözaltına alınırken, bugün de Haliliye’de bulunan Ateşehir Camii basılarak 6 kişi daha gözaltına alındı. Emniyetteki ifade işlemleri ardından serbest bırakılan gönüllüler, baskın sırasında ve gözaltında yaşadıklarını ajansımıza aktardı. 

‘DİYANET’İN İSTEDİĞİ CAMİYE GİDECEKSİNİZ’

Gece saat 02.00 sıralarında basılan camilerde polis baskınından önce hiçbir cami görevlisinin kendilerini uyarmadığını belirten vakfın gönüllüsü, polislere daha önce dilekçe verdiklerini ifade ettiklerini ifade ettiklerini, polisin ise “Bu camide itikaf yasak, Diyanet’in izin verdiği camilere gideceksiniz” cevabı verildiğini dile getirdi. Gönüllü, sabah mesainin başlamasıyla birlikte dilekçelerini yenileyerek izin verilen camilere geçeceklerini söylediklerini, yine de gözaltına alındıklarını söyledi. 

‘SES KAYDI VE GÖRÜNTÜ ALDINIZ MI’

Gözaltına alınan ve isminin yazılmasını istemeyen vakfın gönüllüsü, emniyette “İtikaf’a neden giriyorsunuz? Sizi Kim yönlendiriyor? İtikaf’a girme amacınız nedir? Video ve ses kaydı aldınız mı?” sorularının sorulduğunu belirtti. Sorulara, “İtikaf bir sünnettir, 20 yıldır itikafa giriyoruz. Peygamber efendimiz bu alışkanlığını yaşarken hiç terk etmemiştir” diye cevap verdiklerini aktardı.(Urfa/MA)