“Adil yargılanma” talebiyle 3 Şubat’ta başlattığı açlık grevini 63’üncü günde ölüm orucuna çeviren ve eyleminin 214’ünü gününde tahliye edilen Avukat Aytaç Ünsal, İzmir Yeşilyurt Devlet hastanesinde 206 gündür ölüm orucunda olan Didem Akman’ın duruma dikkati çekerek herkesi dayanışmaya çağırdı. 

‘ÖLÜM ORUÇLARI DEVAM EDİYOR’

Tahliye kararının verilen mücadele sayesinde gerçekleştiğini dile getiren Ünsal, “Yaşanan umutsuzluğu tüm dünyaya duyurduk.  Bize dayatılan hukuksuz koşulları kısmen de olsa aştığımız için tahliye kararı vermek zorunda kaldılar” diye belirtti. 

Ölüm orucunun sonlandırılmasına rağmen ülkede hala ölüm oruçlarını olduğuna dikkat çeken Ünsal,  Didem Akman’ın ölüm orucunun 206’ncı gününde İzmir Yeşilyurt hastanesinde devam ettiğini ve durumunun kritik olduğunu hatırlattı. 

‘DİDEMİ YAŞATALIM’

Ölüm orucunu devam ettiren Akman’ın kendileri gibi bir hastane hücresinde zorla tutulduğunu belirten Ünsal, tek talebinin ise Sincan Kapalı Cezaevine sevk edilmek olduğunu söyledi. Şakran Kapalı Kadın Cezaevi’nde tutulduğu yerde sadece bir saat havalandırmaya çıkarıldığını ve havalandırma hakkı istediğini aktaran Ünsal, “Yine görüşlerde Akman tek kişi ile değil tüm ailesini aynı anda görmek istiyor. Bunlar zaten kanunların uygulanması gereken haklardır. Didem şuan konuşamıyor ve yürüyemiyor. Ölüm sınırına çoktan yaklaşmış durumda ve bu yüzden didemin sesini duymamız. Güçlü bir şekilde haykırmamız gerekiyor. Ben bize destek olan sürecimizi takip eden tüm dostlar sesleniyorum. Didem Akmanı yaşatalım, taleplerini bir an önce kabul edilmesi için umut olalım” dedi.

İNFAZI DURDURULMUŞTU 

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan ve tutuklu bulunduğu cezaevinde açlık grevi başlatan Ünsal'ın, İstanbul Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Kurulunun raporu kapsamında iyileşinceye kadar infazın durdurulmasına ve 4 Ağustos’ta tahliyesine karar vermişti. (İzmir/MA)