Üniversite öğrencilerinin, üniversitelere atanan kayyımlara karşı özerk üniversite taleplerini yinelemek ve tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılması için Kadıköy’de yapmak istediği açıklamaya müdahalede çok sayıda öğrencinin gözaltına alınması sonrası, müdahaleyi protesto etti. Müdahale sonrası Kadıköy'de bulunan Eğitim Ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM-SEN) 2 No’lu Şube’de bir araya gelen öğrenciler, basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamanın yapıldığı salona "Kampüslerden sokaklar, yaşasın Boğaziçi Direnişimiz" yazılı pankart asıldı.

‘VAZGEÇMEK YOK’

Öğrenciler tarafından yapılan açıklamada Boğaziçi Üniversitesi’ne baskı, gözaltı ve tutuklamalara rağmen ilk günkü inat ve kararlılıkla mücadeleye devam ettiğine dikkat çekildi. Bulu’nun, devletin üniversitelerde hegemonya kurma çabasının bir ürünü olarak Boğaziçi Üniversitesi’ne atandığı ifade edilen açıklamada, “Biz bu çabaları, kayyumların her türlü topluluk ve kulüp faaliyetlerini engellemesinden, kampüslerdeki hak arayışlarını engellemelerinden, üniversitenin öznesi olan öğrencilerin söz hakkını yok saymasından biliyoruz. Melih Bulu da kendisi gibi atanmış olan kayyum rektörlerin icraatlarını takip ederek, göreve geldiğinde Boğaziçi Üniversitesi’ni yandaşlarını atayarak, öğrencilere soruşturma açarak, BULGBTİ+ kulübünü kapatarak, iktidarın ona verdiği misyonu yerine getirmeye çalışıyor” denildi.

KAYYIM REKTÖRLER GİDENE DEK…

Farklı üniversitelere atanan rektörlerin iktidarın hegemonyasını tesis etmek amacını taşıdığını belirten öğrenciler, kayyım rektörleri üniversitelerden göndermeye kararlı olduklarının altını çizdi.

İktidarın saldırılarına karşı hem direnişi örgütlemek ve hem de bir adım daha ileri taşımak için mücadeleyi büyüteceklerini söyleyen öğrenciler, “Gelin özgür ve demokratik üniversite mücadelesini hep birlikte yükseltelim, gelin dayanışmaları güçlendirelim, gelin üniversitelere vurulan kelepçeyi sökelim. Gücümüze güvenelim, üniversiteleri yönetmeye gözümüzü dikelim! İktidarın korkularına hep birlikte karşılık vererek onları üniversitelerden de memleketten de gönderelim” diyerek, mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı. (İstanbul/MA)