AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önündeki Adalet Nöbeti, 252’nci gününde devam ediyor. “Şenyaşar ailesi adalet köşesinde” nöbetlerini sürdüren aileye destek ziyaretleri de devam ediyor. Tutuklu ve Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma Derneği Van Şubesi (TUHAY-DER), Şenyaşar ailesine kitlesel ziyarette bulundu. Şenyaşar ailesi, tutuklu yakınlarını “Sadece adalet istiyoruz” yazılı dövizlerle karşıladı. 

ADALET BU MU?

Heyete 14 Haziran 2018’de gözleri önünde yaşanan katliam ve 3 yıl 5 aydır sürdürdükleri adalet mücadelesine dair aktarımlarda bulunan anne Emine Şenyaşar, “Uzun zamandır cezaevinde tutulan oğlumu görmedim. Bu mu adalet? Erdoğan’ın adaleti bu mu? Allah sana da çocuk vermiş, hiç mi vicdan yok sende? Benim çektiklerimi görmüyor musun? Allah size de aynı acıyı yaşatsın. Beni de tutuklayın, oğlumun yanına koyun” diye konuştu. 

‘ARTIK ÇOCUKLAR ÖLMESİN’

Barış annesi ve tutuklu yakını Emine Kaya, anne Şenyaşar ile dayanışma içerisinde olduklarını belirterek, “Adalet istiyoruz. Barış için anneyi ziyaret ettik. 252 gündür anne burada adalet bekliyor. Bizim de çocuklarımız cezaevinde tutuluyor. Onlar için adalet istiyoruz. Anneler artık acı çekmesin. Anneye destek olmak için geldik. Artık çocuklar ölmesin” dedi. 

TUHAY-DER Van Şubesi Başkanı Kudret Temel ise, adalet talebinde bulunarak, “Binlerce tutuklu cezaevlerinde tutuluyor. Annenin istediği adaleti bizde istiyoruz. Annenin talepleri taleplerimizdir” ifadelerini kullandı. 

‘ANNENİN SESİNE KULAK VERİN’

Barış annesi ve tutuklu yakını Aslıhan Timur da, “Adalet için buradayız. Annenin bir oğlu 3 yıl 5 aydır tek kişilik hücrede tutuluyor. Bizim çocuklarımız da cezaevlerinde. Bütün tutuklular serbest bırakılsın. Annenin sesine kulak verin” şeklinde konuştu.