Ayten Sarıkaya Kesler adlı kadın sabah saatlerinde İsviçre'den İstanbul'a geldi. Facebook paylaşımı nedeniyle hakkında  "örgüt propagandası yapmak" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamalarıyla  yakalama kararı bulunan Kesler, burada gözaltına alınarak karakola götürüldü. 

Bakırköy Adliyesi'ne sevk edilen Kesler hakkında, kanser hastası olmasının belirtilmesine rağmen tutuklama kararı verildi.

‘YERDE YATARKEN SORGU TUTANAĞI İMZALATILMAYA ÇALIŞILDI’

Kesler'in avukatı Gülizar Tuncer yaptığı açıklamada hastanede olduklarını ve müvekkilinin durumunun ağır olduğunu belirterek, "Kanser hastalığı metastaz yapmış durumda. İstanbul'dan aktarmalı uçakla Erzincan'a gidecekti. Ağır hasta olduğu raporlarla görülüyor olmasına rağmen hakkında tutuklama kararı verildi. Adliyede düşüp bayıldı ve yerde yatarken sorgu tutanağı imzalatılmaya çalışıldı. Tedavisi yurtdışında sürüyor kaçacak bir yeri yok. Biz şu an hastanedeyiz" dedi.

"Yerde yatarken kimse ilgilenmedi" diyen Tuncer, "Şu an hastanede ve durumu ağır olduğu için cezaevine götürülemiyor. Bu halde bir insan tutuklanabilir mi? Yarın itiraz edeceğim karara" diye konuştu.