Urfa’nın Suruç ilçesinde, H.K. adlı bir kişinin verdiği ifade doğrultusunda 9 Haziran'da gözaltına alınan Mehmet Tavas ve Kıymet Tavas dün çıkarıldıkları mahkemece "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklandı. Tavas çiftinin tutuklanmasından kaynaklı Bülent (5), Mehmet Ali (8), Ruken (10), Bekir (13) ve Elif Tavas (16) adlı çocukları ebeveynsiz kaldı. Tutuklama sonrası 5 çocuk babaanneleri Zeynep Tavas’a (65) bırakıldı. 

BABAANNE DE YAŞLI VE HASTA

Babaanne Tavas, kendisinin de yaşlı ve hasta olduğunu belirterek, çocuklara bakamayacak durumda olduğunu söyledi. Bir an önce gelini ile oğlunun serbest bırakılmasını isteyen Tavas, “Anne ve babalarını istiyorlar. Bırakılsınlar. Hiçbir suçları yok. Pamuk ekmişti, oğlum tarlasında çalışıyordu. Bir anda felaketi yaşadık. Benim bir çalışanım yok. Ben tek başıma nasıl bakayım. Oğlumun kaldığı ev kira. Ne yapacağım bende bilmiyorum” dedi. 

‘ANNEMİZ NEREDE' DİYE SORUYORLAR

Çocukların yaşlarının halen küçük olduğunu ve bundan kaynaklı anne ve babayla kalmaları gerektiğine vurgu yapan Mehmet Tavas’ın kardeşi İbrahim Halil Tavas ise, “Bu çocuklar sabah uyandıklarında dışarı çıkıp ağlıyorlar. Anne ve babalarını arıyorlar. Çocuklar ‘Annemiz nerede’ diye soruyor. Biz de hastaneye gittiler diyerek avutuyoruz çocukları. Abim ve yengemi ‘ifadelerini alacağız’ diye götürdüler bir daha geri gelmediler” diye konuştu. (Urfa/MA)