Ağrı'nın Tutak ilçesinde seçim çalışmalarına tam hız devam eden HDP'nin belediye eşbaşkan adayları Baran Öztürk ve Gönül Öztürk, Kürt, Türk e Acemlerin bir arada yaşadığı ilçede çok olumlu karşılandıklarını söyledi. 8 bin nüfusa sahip ilçede 8 partinin seçime girdiğine dikkat çeken eşbaşkan adayları, 7 partinin de "HDP gelirse yine kayyum atanacak" argümanıyla halka gittiğini belirtti. Eşbaşkan adayları, 31 Mart'ın ilçeyi rahatsız oldukları kayyumdan kurtarma tarihi olacağını belirtti. 

'HERKESE ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ'

5 mahalleden oluşan ilçede kapı kapı dolaşarak, herkese ulaşmaya çalıştıklarını dile getiren Eşbaşkan Adayı Gönül Öztürk, çok olumlu tepkiler aldıklarını söyledi. 

'KADINLAR İÇİN ALANLAR YARATACAĞIZ'

Gittikleri her yerde kadın ve çocuklara yönelik projelerini kısaca anlattıklarını dile getiren Öztürk, "Kadınlar eve tıkılmış. Çarşı ya da pazar yok. Gidebilecekleri, nefes alabilecekleri herhangi bir ortam yok. Kadınları tek istediği şey sosyal alanlarda özgürce var olmak. Biz de bunun için mücadele edeceğiz” diye konuştu. Erkek egemen zihniyetinin kadının kamusal alanda görünür olmasından duyduğu rahatsızlığa işaret eden Öztürk, bu gerçekten hareketle ilçedeki kadınların için alanlar yaratacaklarını söyledi. 

Her oyun çok büyük bir anlam taşıdığına vurgu yapan Öztürk, il dışında olan seçmenlere de çağrıda bulundu

'BU BERABERLİĞİ SÜRDÜRECEĞİZ' 

Eski bir yerleşim yeri olan Tutak’ın kozmopolit bir yer olduğunu dile getiren Eşbaşkan Adayı Baran Öztürk ise "Halkların yıllarca birlikte yaşadığı bir yer. Bu beraberliğin ve kardeşçe yaşamanın devam etmesi için çalışıyoruz” dedi.

8 BİN NÜFUSA 8 PARTİ ADAY 

8 bin nüfusa sahip ilçede HDP, CHP, AKP, BBP, MHP, SAADET Partisi, İyi Parti ve Liberal Demokrat Partisi'nin seçime girdiğine dikkat çeken Öztürk, 7 partinin de "HDP kazanırsa yeniden kayyum atanacak" ortak argümanıyla halka gittiğini paylaştı. 

'KAYYUM AKP ADAYI İÇİN ÇALIŞIYOR'

2014 yerel seçimlerinde yaklaşık olarak 4 bin 200 oy kullanıldığını belirten Öztürk, bu halkın iradesinin kayyum yoluyla gasp edildiğine işaret etti. Öztürk,”Kayyumlar halkın vicdanını rahatsız etmiştir. Seçim çalışması yürütürken en büyük sorunun kayyum sorunu olduğunu görüyoruz. Halkın üzerinde büyük bir baskısı olduğunu hissediyoruz. Kayyım AKP adayı için seçim çalışması yürütmektedir. Halkta bir gerginlik var. Bu seçim diğer seçimlere benzemiyor. Biraz da vicdanın ortaya konulacağı bir seçim olacak” diye konuştu. 

'YATIRIMLAR OY İÇİN KULLANILIYOR' 

Kayyumun HDP’nin yüksek oy aldığı mahalleri cezalandırdığını dile getiren Öztürk, "Söz konusu mahallelerde çalışmalar yürütülmemektedir. Genel sorunlar kayyumun hukuksuzluğa dayalı işten atmalar, engelli raporların iptal edilmesi, devlet tarafından verilen yardımların iptal edilmesi gibi. Bu anlamıyla ciddi sıkıntılar yaşamakta. Var olan yatırımlar oy devşirmeye yönelik yapıyor. Oy verirseniz yatırım olur vermezseniz cezalandırılırsınız mantığı hakim” diye konuştu.

Öztürk, seçilmeleri halinde ilçenin sorunlarını ilçe halkıyla birlikte çözeceklerinin altını çizdi. (Ağrı/MA)