Milyonlarca yurttaş işsizlikle boğuşup asgari ücretle geçinmeye çalışırken bürokraside çift hatta üç maaş keyfi sürülüyor. 19 yıldır iktidarda olan AKP ve onun bürokratları ise servetlerine servet katmaya devam ederken usulsüzlükler her alana yayılıyor.

Son olarak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin Türk Telekom’un yönetim kurulu üyesi olduğu ortaya çıkmıştı. CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Nebati'nin ilk çift maaşlı bakan olmasını ve Sayıştay'ın TCDD'ye ait raporunda ortaya çıkan usulsüz atamalarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yavuzyılmaz, AKP'li bürokratların birden çok yerden devasa tutarda maaş,prim, ikramiye, huzur hakkı almaya ve zenginleşmeye devam ettiğine dikkat çekti. Bu bürokratlardan birinin ise Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati olduğunu söyleyen Yavuz Yılmaz, "Nebati, bakanlık görevinin yanında aynı zamanda özel bir GSM operatörü olan Türk Telekom'un yönetim kurulu üyesidir" dedi.

Türk Telekom'un Yönetim Kurulu'nda üç Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı, Hazine ve Maliye Bakanı ve aynı zamanda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı'nın da bulunduğunu ifade eden Yavuzyılmaz, "Dokuz yönetim kurulu üyesinin beşi AKP'li bürokrat" diye konuştu.

32 BİN LİRA MAAŞ VE ALTI AYLIK İKRAMİYE

Yavuzyılmaz, aynı zamanda, devletin Türk Telekom'daki hisse payı yüzde 50'nin altında olmasına rağmen Yönetim Kurulu Başkanı'nın aynı zamanda Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı oduğunu vurguladı. Nebati'nin Türkiye'deki ilk çift maaşlı bakan olduğunun altını çizen Yavuzyılmaz, "Bakanlık maaşı aylık 32 bin lira, Türk Telekom'un yönetim kurulu üyesi olarak 2021 yılında altı maaş ikramiye alıyor. Altı maaş ikramiye dahil aylık ortalama ücreti 33 bin 849 liradır" ifadelerini kullandı.

Yavuzyılmaz Hazine ve Maliye Bakanı'nın sadece iki yerden elde ettiği gelir toplamının aylık 65 bin 849 lira olduğunu da söyledi. CHP'li vekil, "Vatandaşımız ekonomik krizin altında ezilirken gençlerimiz iş bulamazken esnaf kepenk kapatırken AKP'li bürokratlar, AKP'li bakanlar birden çok yerden aldıkları devasa tutardaki maaşlarla zenginlik içinde, lüks içinde, şatafat içinde yaşamaya devam ediyor" dedi.