Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi ve İçişleri Bakanlığı'na Kırgızistan vatandaşı Orhan İnandı'yı bulmak için soruşturma ve operasyonel önlemleri güçlendirme talimatı verdi. Türkiye, Gülen cemaatine üye olduğu gerekçesiyle Orhan İnandı'nın iadesini istiyordu.

Kırgızistan’da faaliyet gösteren Sapat okullarının eski müdürü Orhan İnandı’nın Bişkek’te evinin önünde kaçırılması üzerine Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı'ndan resmi açıklama yayımlandı.

Açıklamada , “Kırgızistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Kırgızistan Cumhuriyeti Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi’ne ve Kırgızistan Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’na, Kırgızistan Cumhuriyeti vatandaşı Orhan İnandı’yı aramak için soruşturma ve operasyonel önlemleri güçlendirme ve ek kuvvetler dahil etme talimatı verdi” ifadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanlığı sitesindeki açıklamada, “Devlet başkanı, kolluk kuvvetlerine Kırgızistan vatandaşının nerede olduğunu belirlemek için gereken arama önlemleri alma talimatı verdi” dendi.

POLİS DE AÇIKLAMA YAPTI

Orhan İnandı'nın Lexus 470 marka arabası 1 Haziran sabahı saat 04:20 sularında evinin önünde kapısı açık halde bulundu. Sonrasında kendisinden haber alınamadı.

Yakınlarının başvurusu üzerine Oktyabrsky bölgesi polisinden yapılan açıklamada, “Deneyimli müfettişler ve görevliler arasından bir soruşturma-operasyon grubu oluşturuldu. Orhan İnandı’nın nerede olduğunu belirlemek için gerekli tüm soruşturma eylemleri ve arama önlemleri alındı” dendi.