Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Türkiye'de yoksulluk, özellikle aşırı yoksulluk sorun olmaktan kalktı” dedi ama pandemi sonrasında yurttaşların ne halde olduğunu gösteren bir görüntü de İstanbul’dan geldi. 4 çocuğuyla rutubetli evde yaşam mücadelesi veren Kader’in buzdolabında çocuklara yedirecek doğru düzgün bir şeyi yok. Kader yetkililere sesleniyor: “Çok zor durumdayız.”

Kader Buyur ve 4 çocuğu İstanbul Çekmeköy’de bir gecekonduda kalıyorlar. Kader’in pankreas hastası olan eşi atık kağıt topluyordu, ancak pandemi gelince işsiz kaldı. 4 çocuğun 2 göz odalı yaşadıkları evde doğru düzgün eşya yok, zaten ev de rutubet içerisinde. Kader şimdi çaresizlik içinde, buzdolabında çocuklarına verebileceği yiyeceği bile yok.

Kirasını 4 aydır ödeyemeyen Kader, ANKA Haber Ajansı aracılığıyla yetkililere sesleniyor. “Çok zor durumdayız” diyen Kader, gerisini getirmekte zorlanıyor. Çocuklardan ikisi okul çağında, Ancak uzaktan eğitime ulaşmak onlar için hayal. Genç yaşta 4 çocukla çaresizliğin pençesindeki kader sesini sosyal medyadan duyurmaya çalışıyor.