Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) sözleşmeli olarak Jandarma görevini yapan Celal Cankatar, 19 Nisan 2021 tarihinde öldü. Cankatar'ın ölümünün ardından "intihar ettiği" açıklaması yapıldı ancak otopsi raporunda Cankatar'ın MP-5 tipi silahla ensesinden vurulduğu yazdı. Ayrıca olayın kameraların göremeyeceği bir noktada gerçekleştiği belirtildi.

Celal Cankatar, ölümünün bir gün öncesinde, "İstirahatli günümde bile çalışmaktan yoruldum..." paylaşımını yapmıştı. 

Cankatar'ın annesi Nazife Cankatar ile ablası Selver Yeşiller, ARTI TV'de ekrana gelen Erk Acarer'in hazırladığı "Haber Peşinde" programında, Celal Cankatar'ın ölümü üzerindeki şüpheleri ve intihar açıklamasına inanmadıklarını anlattı. 

'OĞLUM İLERİ GÖRÜŞLÜYDÜ'

Anne Cankatar, "Oğlun birincilike askeri okulu kazanmıştı. Bütün eğitimlerini başarıyla tamamladı. Konya'nın Bademli köyünde Nisan'ın 1'inden olaylar başladı. 19'una kadar ne yaptılarsa oğlumun ölümüne sebep oldular. Oğlum ileri görüşlüydü. Ne olduysa Nisan'ın 1'inden sonra oldu" dedi.

'İSTİRAHAT GÜNÜNDE, ÜZERİNDE SİVİL KIYAFETLER VARKEN ASKERİYENİN SİLAHIYLA ÖLDÜRÜLÜYOR'

Abla Yeşiller ise kardeşi için her zaman üst rütbeli kişilerin "Böyle bir insan yetiştirdikleri için" kendilerini arayarak tebrik ettiklerini söyledi. Yeşiller, kardeşinin Şubat ayının ilk günü görev yerine teslim olduğunu ancak 2 ay 19 gün sonra ölüm haberinin geldiğini aktardı. Yeşiller, "Ki askeriyenin silahıyla, istirahat gününde, MP-5 silahıyla karakol binası önünde kameraların görmediği yerde oluyor" dedi. 

Anne Cankatar, "Hem de ayağında terlik, üstünde tişörtle sivil kıyafetlerle izin gününde karakolda ne işi vardı?" diye sordu. 

'SİLAH, ARKADAŞINA AİTTİ'

Abla Yeşiller, otopsi raporunda da yer alan "Mermi sağ kulak arkasından girip sol kulak üstünden çıkmış" bilgisini verdi. Yeşiller, "Kardeşim öldüğü gün bize sadece 'Başınız sağ olsun, intihar etti' denildi. Detaylı bir şekilde bilgi verilmedi. Zaten ölüm haberini aldığımızda bizim aklımıza 'nasıl oldu, neden oldu' gibi sorular hiç gelmedi" dedi. Yeşiller, "Silah, arkadaşına aitti" diye de ekledi. 

'OĞLUMU 20 GÜN İÇERİSİNDE YEDİLER'

Abla Yeşiller kardeşinin hiçbir zaman intiharı düşünecek biri olmadığını, güçlü ve her zorluğun üstesinden gelebilecek kapasiteye sahip olduğunu söyledi. Anne Cankatar ise "Oğlumu 20 gün içerisinde yediler, intihar diyerek de üstünü kapatmaya çalışıyorlar. Her şeyde birinci gelen bir çocuk nasıl intiharı düşünebilir?" dedi. 

Aileye avukat desteği verilmediği öğrenilirken anne Cankatar da son olarak "Bir an önce olay aydınlatılsın" dedi.