Hatay’ın Arsuz ilçesinde yaşayan 14 ve 15 yaşlarındaki iki torununa tecavüz etmekle suçlanan dede C.Ö. (74) hakkında açılan  davanın karar duruşması İskenderun 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuksuz yargılanan sanık dede C.Ö., mağdur çocukların annesi, müştekiler ile üç tarafın vekilleri katıldı. Celsede ilk olarak tanıklar dinlendi. 

Önceki celsede esasa dair mütalaasını sunan savcı, sanığın üzerine atılı “Çocuğun yakını tarafından nitelikli cinsel istismarı” suçunu işlediğinin delillerce mevcut olduğunu kaydederek, Ö.C.’nin TCK 103/2, 103/3(c), 43/1 ve 53/1 maddeleri uyarınca her iki çocuk için ayrı ayrı cezalandırılıp, hükümle birlikte tutuklanmasını istedi. Sanık diğer duruşmalardaki beyanlarını tekrarlayarak, kendisine iftira atıldığını ve suçsuz olduğunu iddia etti. 

AVUKATTAN İLGİNÇ SAVUNMA!

Sanığın avukatı müvekkilinin üzerine atılı suçlamayı reddedip, suçsuz olduğunu ileri sürerek, "Çocuklar neden bunca sene anlatmadı. Çelişkili ifadeleri müvekkilimin geçmişi tertemiz ona bu suçlamayı yöneltmek ahlaksızlık. Çocukların şahidi yok." 

Mağdurların Avukatı Mehtap Sert, sanığın üzerine atılı suçu işlediğini ve cezalandırılmasını gerektiğini vurgulayarak,"Adli Tıp raporu istismarı doğruluyor. Sanık çocukların yaşam alanından uzak durmuyor. Hükümle tutuklansın" dedi. 

Mahkeme heyeti, sanık C.Ö.'ye “Çocuğun yakını tarafından nitelikli cinsel istismarı” suçunun TCK 103/2, 103/3(c), 43/1 ve 53/1 maddeleri uyarınca her iki çocuk için ayrı ayrı toplam 23 yıl hapis cezası verip, tutuklanmasına karar verdi.