AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde başlattığı "Adalet" nöbeti 95’inci gününde devam ediyor. Sabahın erken saatlerinde adliye binası önüne gelen Şenyaşar ailesine destek ziyaretleri de sürüyor. Özgürlük için hukukçular Derneği (ÖHD) Genel Merkezi, Van, İstanbul, Diyarbakır, Urfa Şubeleri ile Antep Temsilciliği ve Toplum ve Hukuk Araştırmaları Vakfı (TOHAV) üyeleri aileyi adliye binası önünde ziyaret etti. Ziyarete ÖHD Eş Genel Başkanları İlknur Akcan ve Bünyamin Şeker’in yanı sıra şube temsilcileri ve çok sayıda avukat katıldı. 

‘MUHATAP BULAMIYORUZ’

Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar, destek için gelen heyete teşekkür ederek, “Hukuki desteklerinizden güç alarak ayakta kalıyoruz” dedi. Dava dosyaları ile ilgili gelinen aşamayı anlatan Şenyaşar, “Devlet hastanesinde, kamu çalışanlarının gözleri önünde katliam yaşandı. Annem katledenleri teşhis etti ama hala tutuksuzlar. Olay üzerinden 3 yıl geçti ama muhatap bir savcı bulamıyoruz. İşin içinde bir milletvekili olduğu için kimse bu dosyayı almak istemiyor” şeklinde konuştu. 

‘MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ’

Adalet mücadelesinde ÖHD ve TOHAV olarak 3 yıldır ailenin yanında olduklarını vurgulayan ÖHD Eş Genel Başkanı İlknur Akcan, “Sizi destekliyoruz çünkü artık maalesef ülkenin yargı durumu ortada. Artık insanlar mahkeme salonlarında adalet aramıyorlar çünkü yargının geldiği durum sonucunda etkin bir soruşturma yürütülmüyor. Bütün Türkiye katillerin kim olduğunu biliyor. Bu faillerin etkin bir soruşturma ile cezalandırılması gerek. Birçok alanda olduğu gibi bu alanda da soruşturma yürütülmedi. Aylarca avukatlar adalet nöbetleri tuttu. Birçok insan bu tarz nöbetler yaparak adalet arayışlarını sürdürüyor. Biz sizin bu haklı mücadelenizde yanınızdayız. Kovuşturma avukat arkadaşlarımız tarafından yakından takip ediliyor. Birlikte bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

‘KATLİAM YAPANLARI TAKİP EDİN’

Anne Emine Şenyaşar ise, heyete tanık olduğu katliam anı ve sonrasında maruz kaldıkları haksızlıklara dair aktarımlarda bulundu. Polislerin ziyareti kamera ile kayıt altına almasına tepki gösteren Şenyaşar, “Bizi takip edeceğinize katliam yapanları takip edin. Serbest geziyorlar” dedi.

Heyet, aile ile birlikte bir süre nöbet tuttu. 

Öte yandan aile sanal medya hesaplarından, "Lanet olsun. Adaletin üzerinden ellerini çekmeyenlere ve adalet saraylarında, üstünleri koruyanlara... 3 yıldır gerçek sorumluları yargılayamayan savcılar, Âdalet arayanları yargılamayı daha kolay buldular. Devletin kurumunda KATLİAM YAPANLARI YARGILAYİN!" mesajını paylaştı.(Urfa/MA)