Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde sürdürdüğü Adalet Nöbeti'ne destek ziyaretleri devam ediyor. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Diyarbakır ve Urfa İl Koordinasyon Kurulu (İKK) üyelerinden oluşan heyet, halk tarafından “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alanda nöbeti 289'uncu gününde sürdüren aileyi ziyaret etti.

TMOOB Diyarbakır İKK Sekreteri Doğan Hatun, Adalet Nöbeti’nin 289’uncu gününe girdiğini belirterek “Bizim buraya 2'nci gelişimiz. Adalet sağlana kadar biz buraya gelmeye devam edeceğiz. Urfa Valisi, savcılar ile başlayıp saraya kadar uzanan bir sessizlik var. Adalet Bakanı Şenyaşar ailesinin yaşadıkları karşısında ‘üzgün’ olduğunu dile getirmişti. Sizin üzgün olma gibi bir durumunuz yok. Sizin adaleti sağlamanız gerek” dedi.  

‘AİLENİN ADALET TALEBİ TERAZİDİR’

Katliamın hastanede kamu çalışanlarının gözü önünde yaşandığına dikkat çeken Hatun, “Adaleti sağlamayan herkes şunu iyi bilsin ki: Şenyaşar ailesinin adalet mücadelesi bu topraklarda adalet talebi olanlar için terazidir. Bu katliamın üstünü kapatmak, katilleri korumak yetkililerin görevi değildir. Adaletsizlikler, yaşanan ekonomik krizlerin nedeni. Ailenin direnişini selamlıyoruz ve yanlarında duracağımızım sözünü tekrardan veriyoruz” diye konuştu. 

‘HERKES İÇİN ADALET İSTİYORUZ’

Adalet mücadelesi boyunca karşı karşıya kalkıkları engellemelere değinen Ferit Şenyaşar, “Arkamızda bir adalet sarayı var ama içinde bir irade yok. Dün annem 11’inci kez ifadeye çağrıldı. Katliamı yapanlar mağdur olarak gösteriliyor. Bu zulmü bütün Türkiye izliyor. Kış mevsimindeyiz. Annem yaşı itibarıyla soğuklara dayanamıyor. Soğuklara rağmen burada adalet beklemeye devam edeceğiz. Sadece kendimiz için değil herkes için adalet istiyoruz” şeklinde konuştu. 

POLİSE KİMLİK GÖSTERMEDİLER

Aile ile bir süre nöbet tutan heyete, alandan ayrılacakları sırada polis Genel Bilgi Taraması (GBT) yapmak istedi. Polise tepki gösteren heyettekiler kimliklerini göstermediler. Heyette bulunan kişilere “Anayasal suç” işlediklerini söyleyen polisler, gözaltı yapmak ile tehdit etti. Şenyaşar ailesini ziyaret etmenin “Makul şüpheli” durumuna düşürmediğini belirten heyet, kimlik göstermeyi ret ederek, Urfa Barosu Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret etmek üzere baro hizmet binasına geçti.(Urfa/MA)