Özgür Kadın Hareketi (TJA), meslektaşı Aytaç Ünsal ile birlikte “Adil yargılama” talebiyle ölüm orucu eyleminde gözetim altında tutulduğu İstanbul Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dün yaşamını yitiren avukat Ebru Timtik’e ilişkin açıklama yaptı. Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) önünde bir araya gelen kadınlar, “Kadın mücadelesi kazanacak”, “Ebru Timtik’i açlık değil, adaletsizlik öldürdü”, “Musa Orhan tutuklansın” dövizleri taşındı. 

‘DÜŞMAN POLİTİKALAR’

TJA Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan, iktidarın halklara karşı düşman politikaları uyguladığını belirterek, Ebru Timtik'e bedenini açlığa yatırmak dışında bir yol bırakılmadığını kaydetti. Batman’da Uzman Çavuş Musa Orhan’ın tecavüzüne uğrayan ve yaşamına son veren İpek Er’in yaşadıklarına da değinen Gökkan, tecavüz faili Musa Orhan’ın serbest bırakılmasına ilişkin, “Adalet diye ısıtıp önümüze koydukları mekanizma iki gün önce uzman çavuş Musa Orhan isimli bir tecavüzcünün dosyasını alelacele işleme koyup, bir hafta göstermelik bir şekilde içeride tutup, tekrardan salıverdi. Genç bir Kürt kadına tecavüz eden ve ölümüne sebebiyet veren bir adamı tahliye eden ‘sözde adalet’ sistemi, 238 gündür sadece adil yargılama talebiyle bedenini açlığa yatıran Ebru Timtik'i görmezden geldi. Göz göre göre devrimci bir kadının ölümüne sebebiyet verildi. Sorumlusu adaleti tekeline alan faşist iktidardır. Daha fazla geç olmadan Ebru Timtik'in yoldaşı, ölüm orucu direnişçisi Aytaç Ünsal'ın adil yargılanma talebi bir an önce yerine getirilmeli ve özgür bırakılmalıdır” dedi.

HELİN, İPEK, PINAR, EBRU İÇİN...

Kadınların sessiz kalmayacağının altını çizen Gökkan, “Öfkeliyiz. Susmayacağız. Biz kadınları, halkları, muhalifleri bu şekilde sindireceklerini sananlar, bilsin ki adalet talep eden her bir kadın için, Helin için, İpek için, Pınar için, Ebru için ve daha niceleri için daha fazla mücadele edeceğiz ve her birinin hesabını sorana dek bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.