Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “yetki belgesi” almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapmayı yasaklamasını protesto ettikleri için Adıyaman’da gözaltına alınan 16 tütün yetiştiricisi dün gece saatlerinde adliyeye çıkarıldı.

YÜRÜYÜŞ KANUNUNA MUHALEFET!

Savcıya ifade veren tütün üreticileri "2911 sayılı gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet", "Görevli memura görevini yaptırmamak" ve "Yol kapatarak seyahat özgürlüğünü engellemek" iddiaları tutuklanma talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildiler. Hakimlikte ifade veren 10 tütün üreticisi aynı iddialar ile tutuklanırken, 6 kişi ise adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı. 

KEYFİ KARAR 

Gelişmeyi sosyal medya hesabından duyuran Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, “Adıyaman'da tütün ticaretine hapis cezası getiren yasanın yürürlüğe girmesine tepki gösteren, anayasal haklarını kullanan 10 tütün üreticisi anayasa ve kanuna aykırı olarak, keyfi bir kararla tutuklandılar. Yabancı çiftçiye ödül, yerli çiftçiye hapis. Bu mu sizin adaletiniz?” diyerek tutuklamalara tepki gösterdi.(Adıyaman/MA)