Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart'ta başlattığı Adalet Nöbeti, 251'inci devam ediyor. Aileye destek ziyaretleri devam ediyor.

Hafta sonu olması nedeniyle Suruç ilçesinde bulunan evlerinde nöbeti başlatan aile, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay ile görüşmek için adliye binası önüne geldi. “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alanda TİP heyeti ile birlikte aileyi ziyaret eden Atay’ı aile “Sadece adalet istiyoruz” yazılı döviz ile karşıladı.

Ferit Şenyaşar ve anne Emine Şenyaşar, 14 Haziran 2018 katliam günü ve 3 yıl 5 aydır sürdürdükleri adalet mücadelesine dair heyete bilgi aktardı. Anne Emine Şenyaşar, katliam günü hastanede şahit olduğu anları anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

Ziyaret esnasında konuşan Barış Atay, ailenin yaşadıklarının korkunç olduğunu belirterek, “Siyasi bir partinin milletvekili kendilerine oy vermeyeceğiz dedikleri için bir aileyi hastanede infaz etti” dedi. Katliamın üzerinden 3 yıl 5 ay geçmesine rağmen hala suçluların yargı karşısına çıkarılmadığına vurgu yapan Atay, “Aile 250 gündür burada kimse çıkıp bu işin aslı astarı nedir demiştir. Ailenin yaşadığı Türkiye de hukukun özeti. Ailenin bir ferdi (Fadıl Şenyaşar) 3 yıldır cezaevinde. Karşı taraftan aranan bir kişi Urfa da olmasına rağmen yakalanıyor. Şenyaşar ailesinin yaşadıkları AKP iktidarının özeti. Biz bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Herkes buna karşı söz söylemeli. Biz hukuk ve adalet talep etmek zorundayız. Biz hala o ilkelere inanıyoruz” diye konuştu.

'FAKIBABA'NIN SÖYLEDİKLERİ ÖNEMLİ’

Ardından konuşan Ferit Şenyaşar, “Bir aile siyasi rant uğruna katledildi. Bir kardeşim siyasi kararlar ile tutuklu tutuluyor. AKP milletvekili Fakıbaba'nın bir televizyon kanalında çıkıp bize dair ayrıntıları ile olmasa da söyledikleri önemliydi. Aynı duyarlılığı Cumhurbaşkanından da bekliyoruz. Bize ‘terörist’  demişti. Bu cümlesinin düzeltirse belki yargı üzerindeki siyasi baskı kalkar” ifadelerini kullandı.

AKP Urfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, 12 Kasım’da katıldığı bir televizyon programında, katliamın yaşandığı tarihte Şenyaşar ailesi için “terörist” dediği için utandığını dile getirmişti. 

Heyet bir süre aile ile birlikte “Adalet Nöbeti” tuttuktan sonra TİP’in Urfa Barosu Tahir Elçi Konferans Salonu’nda düzenlediği halk toplantısına katılmak üzere baroya geçti.