Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, Hatay'ın Antakya ilçesinde ve bölgede parti faaliyetleri için kullandığı aracın 5 bijonunun gevşetildiğini açıkladı.

İleri Haber'in aktarımına göre, TİP bölge sorumlusunun araçtan normal ses gelmemesi üzerine servise götürmesiyle anlaşılan olayda sağ ön tekerlekteki 5 bijonun tamamının gevşediği, ikisinin düştüğü tespit edildi.

Servis çalışanı, 80-100 km hıza çıkılmış olsa bijonların tamamının yerinden çıkacağını ve lastiğin yerinden fırlayacağını söylerken, bijonların müdahale olmadan gevşemesinin ve düşmesinin imkansız olduğunu belirtti.

Twitter hesabından bir paylaşımda bulunan Barış Atay, “Antakya’da ve bölgede Partimizin faaliyetlerinde kullandığımız araç. Yolda giderken, 2 bijon yerinden çıktı. Servis, 5 bijonun da gevşetilmiş olduğunu belirtti. Bu müdahalenin, tahmin ettiğimiz şey olmadığını umuyoruz. O yüzden uyarıyoruz! Sorumlusunu ya siz bulursunuz ya da biz!” dedi.

HATAY VALİLİĞİ: ARAŞTIRILIYOR

Hatay Valiliği, 'konunun kolluk kuvvetlerince her yönüyle araştırıldığını’ açıkladı. Valilik’ten yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Konuyla ilgili olarak ne Valiliğimize ne de kolluk kuvvetlerimize bu yönde herhangi bir başvuruda bulunulmamıştır. Olayın sosyal medya hesapları üzerinden öğrenilmesinin ardından ilgililerle yapılan telefon görüşmesinde ise konuyla ilgili herhangi bir şikayetlerinin olmadığı tarafımıza bildirilmiştir. Buna rağmen konu, kolluk kuvvetlerimiz tarafından her yönüyle araştırılmaktadır.”

ÖZGÜR ÖZEL'DEN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI: ŞÜPHESİ BİLE KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Barış Atay'a geçmiş olsun dileklerini ileterek destek mesajı verdi.

Özel, "Bu çok vahim bir duruma işaret ediyor. Şüphesi bile kabul edilebilir değil. İçişleri Bakanlığı'nın bu konunun üzerine ciddiyetle gitmesini bekliyoruz. Barış Atay vekilimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." dedi.

TİP: SABOTAJ

Türkiye İşçi Partisi'nden yapılan açıklamada Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay’a yönelik yapılan girişim "sabotaj" olarak nitelendirildi.

Valilik ve emniyetin teknik ön incelemesinde araca kasıtlı bir müdahale yapıldığı ve takla atması hedeflendiği belirtilen açıklamada, "Konuyla ilgilenen valilik, emniyet görevlileri ve teknik ön incelemesinde araca kasıtlı olarak müdahale edildiği ve aracın takla atması hedeflendiği belirtilmiştir" ifadeleri yer aldı.