Adalet için Dayanışma Platformu, ölüm orucunda olan avukat Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın durumuna dikkati çekmek için, Okmeydanı'nda bulunan Grand Okmeydanı Balo salonunda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Platform üyeleri, Ebru Timtik’in ailesi ve ölüm orucunda olan Didem Akman’ın annesi Zülfiye Akman katıldı.

Açıklamayı yapan Ebru Timtik’in teyzesi Yıldız Deniz, dava sürecini anlatarak, adil yargılanma talebi için ölüm orucunda olduklarını aktardı. Teyze Deniz, Timtik’in 197, Aytaç Ünsal’ın 166 günü geride bıraktığını belirterek, Ebru’nun 30'un üzerinde kilo kaybettiğini, boğazından aşağıya doğru yaralar yaygınlaştığını, konuşmakta ve sıvı alımında ciddi zorluklar yaşadığını söyledi. Aytaç’ın ise 60 kilonun altına düştüğünü, ağız içinde yaralar oluştuğunu ifade eden Deniz, ölüm orucunda olan Özgür Karakaya ile Didem Akman’ında da durumuna vurgu yaptı. 

‘ADALET HEPİMİZİN ORTAK TALEBİDİR’

Aytaç, Ebru, Didem ve Özgür'ün uğrunda ölüme yattığı adalet talebinin binlerce yıldır ezilen, sömürülen halkların ortak talebi olduğunu yineleyen Deniz, “Onların hücre hücre eriyen bedenlerine, vücutlarındaki her bir yaraya söz olsun; bu topraklara adaleti getirene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi. 

‘SESLERİNE SES VERELİM’

Deniz, süren ölüm orucu direnişlerinin, herkes için adalet mücadelesi olduğunun altını çizerek, faşizme, adaletsizliğe ve sömürüye karşı duran herkesin ses vermesini istedi.  Deniz, ölüm orucunda olanların taleplerin kabul edilmesi çağrısını yineledi. 

‘TALEPLERİ KARŞILANMIYOR’

Ardından konuşan 150 gündür ölüm orucunda olan Didem Akman’ın annesi Zülfiye Akman da, kızının gün geçtikçe eridiğini sağlık sorunlarının arttığını belirterek, tek bir hücrede yaşadığını, taleplerinin hiç bir şekilde karşılanmadığını söyledi. Anne Akman duyarlı herkese ölüm orucundakilere ses vermeleri çağrısında bulundu.