Hatay'da sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle hakkında “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında 19 Ocak’ta tutuklanan Kadir Sert, yapılan itiraz üzerine 1 Şubat’ta tahliye edildi. Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı, Sert hakkında 5 ay sonra iddianame hazırladı. Ancak soruşturmaya konu olan TİKTOK’ta yaşamını yitiren PKK’li ablası Saliha Sert’e ait fotoğrafların yer aldığı fotoğraf ve video paylaşımı, aynı tarihte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Dalton Kardeşler’den Avarel’e benzetildiği video paylaşımı, hazırlanan iddianamede yer almadı. 

YENİLENEN KASITLA HAREKET 

İddianamede, Sert’in Efrîn’e yönelik saldırıları konu alan “Nêçîra Roviyan” adlı komedi filmini 15 Şubat 2018’de facebook hesabından paylaşmasının yer aldı. Savcı, Sert hakkında 2018’de “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla açılan davada verilen 1 yıl 3 ay hapis cezasını anımsatarak, Sert’in kasıtla hareket ettiğini ileri sürdü. 

Sert hakkında “zincirleme suç hükümlerinin uygulanmasını isteyen savcı, iddianamede şunlara yer verdi: “Her iki suç tarihi arasında 2 yıl gibi uzun bir süre geçmesi, bu tarih aralığında başkaca paylaşımının tespit edilememesi göz önüne alındığında, şüphelinin yenilenen kasıt ile hareket ettiğinin kabulü gerektiği ve ayrıca iş bu suçu işlediği, ancak mahkemeniz aksi kanaate varır ve zincirleme suç hükümlerinin uygulanması halinde Hatay 3. Ağır Ceza Mahkemesinin 2020/76 esas ve 2020/142 karar sayılı dosya ile verilen cezanın iş bu dosya üzerinden verilecek cezadan mahsubuna karar verilmesi gerektiği anlaşılmakla...” 

İddianame, Hatay 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. 

MA / Hamdullah Kesen