İzmir'in Menemen ilçesinde yaşayan ve koronavirüs (Kovid-19) şüphesiyle Ege Üniversitesi Hastanesi’ne müracaat eden bir kişi gördüğü uygulamayı çektiği videoyla anlattı. 4 Ağustos'ta Ege Üniversitesi Hastanesi’nde korona testi uygulandığını belirten kişi, yetkililerinin sonuçların 4-6 saat arasında çıkacağını ve sonuçlar çıkana kadar işine gidebileceğini söylediklerini aktardı. 

Test sonucunu beklerken işe gidip çalıştığını söyleyen kişi, aynı gün gece 01.00'da sonucunun pozitif olduğunu öğrendiğini belirtti. İddiaya göre sonuçların gelmesinden sonra tekrar hastaneye giden kişiye tomografi çekildi, kan testi uygulandı ve gece 05.30’da sonuçları hastaya bildirildi. Hastanede kendisiyle ilgilenilmediğini işlemlerin tamamlanmasının ardından kendisine 14 gün karantinaya girmesi gerektiğinin söylendiğini söyleyen kişinin 5 gün sonra test için tekrar gelmesi istendi. 

MÜDÜRLÜK DE TOPLU TAŞIMA ÖNERDİ

İddiaya göre; hastane yetkililerine eve nasıl gideceğini soran hastanın Bornova ilçesinde bulunan Ege Üniversitesi Hastanesi’nden Menemen’de bulunan evine toplu taşıma kullanarak gitmesi istendi. Hasta da bunun üzerine toplu taşımayla evine döndü. Konuya ilişkin İl Sağlık Müdürlüğü'nü arayan hastaya buradan da "Yapacak bir şey yok, halk otobüsü ile gideceksiniz" yanıtı verildi. 

İSTİFA ÇAĞRISI

Ailesine Menemen Devlet Hastanesi’nde test yapıldığını fakat sonuçların 24 saatten uzun süredir kendilerini iletilmediğini aktaran kişi, "Hollanda’dan, İtalya’dan uçaklarla hasta getiriyorsunuz, Menemen’den Bornova’ya götüremiyorsunuz" diye tepki göstererek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı istifaya çağırdı.