Mardin Devlet Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi’nde yaşları 9 ila 16 arasında değişen ve koronavirüs (Kovid-19) testleri bir süre önce pozitif çıkan 3 çocuk'tan 2'sinin tedavisi tamamlandı. Salgını atlatan çocuklardan birisi taburcu edilirken, diğer çocuk ise farklı hastalıkları nedeniyle hastanede tedavi altında tutuluyor. Kovid-19 testi pozitif çıkan 3'üncü çocuğun tedavisinin ise sürdüğü belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Mardin Devlet Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi’nde Mart ayı içinde yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle yatırılan ve zatürre teşhisi konan bir çocuğun Kovid-19 testi pozitif çıkmıştı. Aynı ünitede tutulan diğer çocuklara da yapılan test sonucu, salgının 2 çocuğu daha etkilediği tespit edilmişti. Hastanede testleri pozitif çıkan 3 çocuk ile test sonuçları negatif çıkan 7 çocuk aynı ünitede karantina altına alınmış, konunun basına yansımasının ardından Mardin İl Sağlık Müdürlüğü ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) görüşme gerçekleştirmişti. Görüşmeye dair SES basın açıklaması yaparak, İl Sağlık Müdürlüğü’nün haberi doğrulayan ifadelerine yer vermişti. SES, “Yoğun bakım ünitesi ve çocuk servisindeki tüm hastaların koronavirüs testi pozitifmiş gibi takip edilmesi kararlaştırılmış ve ilgili yerler karantina birimleri olarak kabul edilmiştir" açıklamasında bulunmuştu.

Buna rağmen Mardin İl Sağlık Müdürlüğü haber nedeniyle Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Ahmet Kanbal hakkında “Korku ve panik yayma” ve “Halkı kin ve düşmanlığa sevk etme” iddiaları ile suç duyurusunda bulunmuştu.(Mardin/MA)