Sedat Peker’in gündeme getirdiği 15 Temmuz askeri kalkışma sonrası dağıtılan ve adına “kayıp” silahlar denilen organizasyona ilgili dönemin AKP İstanbul İl Başkanı, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, TELE 1’e açıklamalarda bulundu. Temurci, “kayıp” silahlarla ilgili kendisinin bilgisi olmadığını belirterek, buna ilişkin Berat Albayrak’ı işarete ederek savcılara konuyu araştırmaları çağrısı yaptı.

Temurci, Peker'in iddialarına ilişkin "Savcılarımıza sesleniyorum. Suça yönelik bir bulgu varsa savcılar araştırmak zorunda. Lütfen Türkiye Cumhuriyeti'nin savcılarının en azından şehitlerimize ve gazilerime hürmeten şu kalaşnikof meselesi ile ilgili araştırmanızı yapın, bana bir şey soracaksanız buradayım. Çünkü kandırıldığımı hissediyorum” dedi.

ALBAYRAK’I İŞARET ETTİ

Temurci, iddialara ilişkin Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ı işaret ederek, “Bütün Türkiye’yi ayağa (15 Temmuz askeri kalkışma) kaldırmıştık. Eğer biz bunları yaparken birileri darbe öncesi darbe sonrası bu milleti birbirine kırdırmak için inanım gözlerim doluyor silah dağıtmışsa bu millete bu alçaklığı bizim ortaya çıkarmamız lazım. Savcılarımıza Allah için yalvarıyorum, görevinizi yerine getirin. Berat Albayrak’a yakın olduğunu düşündüğüm il gençlik kolları başkanımız, bu işi Berat beyin haberi olmadan asla yapamaz" ifadelerini kullandı. 

NE OLMUŞTU? 

Peker, 15 Temmuz askeri kalkışmanın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun devlet envanterine kayıtlı olmayan silahları sivillere ve AK Parti gençlik kollarından Osman Tomakin'e teslim ettiğini öne sürmüştü. İddialarda adı geçen İçişleri Bakanlığı personeli Ahmet Onay, Sedat Peker'in belirttiği gece belirttiği yerde olduğunu doğrulamış, ancak araçtan çıkmadığı için araca yüklenen kasada ne olduğunu bilmediğini öne sürmüştü.