“Kobani olaylarının 'azmettiricileri' hâkim karşısına çıkıyor” başlığı ile haber yapan Anadolu Ajansı’na tepki gösteren HDP Basın Yayın ve Propaganda Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, “Kobanê olaylarının azmettiricisi DAİŞ’e destek veren ve ‘Kobanê düştü düşecek’ diyenlerdir” dedi.

Anadolu Ajansı’nın 28’si tutuklu 108 kişinin yargılandığı ve yarın görülecek Kobanê Davası öncesi hazırladığı “Kobani olaylarının 'azmettiricileri' hâkim karşısına çıkıyor” başlıklı habere Halkların Demokratik Partisi (HDP) Basın Yayın ve Propaganda Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel’den tepki geldi. Anadolu Ajansı’nın bir ajans olmaktan öte hükümetin talimatları doğrultusunda özel savaş propagandası yürüten bir mecraya dönüştüğünü söyleyen Temel, “Kobanê olaylarının azmettiricisi DAİŞ’e destek veren ve ‘Kobanê düştü düşecek’ açıklamalarıdır” dedi.

‘HDP ARACI OLDU, ÖCALAN MÜDAHALE ETTİ’

“Kobanê olaylarının ölümlerle, kanla, gerginliklerle sonuçlanmasının sebebi  devlet yetkililerinin “Kontrol ettiremiyoruz” dedikleri kamu görevlileridir” diyen Temel, şunları söyledi:  “Şunu da herkes bilsin ki, Kobanê olayları diye tabir edilen Kobanê direnişinin büyük bir kaosa ve hatta devlet içerisindeki kimi kliklerin darbe gerekçesi haline getirilmesine yönelik hazırlıkları durduran  sayın Abdullah Öcalan’dır. Kobanê olaylarını durdurma imkanını ortaya koyan sayın Öcalan’dan gelen mektuptur. Ne HDP bu olayı teşvik etmiştir, ne de Kürtler bir katliama dönüşecek bir protesto mantığı ile Kobanê’yi sahiplenmiştir.Devlet içindeki güçlerin kışkırtması ve bilinçli bir hedef gözetmesiyle olaylar kaosa dönüşünce; HDP arabulucu olmuştur, Sayın Öcalan müdahale etmiştir. Anadolu Ajansı’nın görmek isteyeceği gerçek budur.”(Ankara/MA)