AKP ve MHP’nin baroların yapısını değiştirmeyi planladığı çoklu baro teklifinin Meclis Adalet Komisyonu’ndaki görüşmeleri devam ederken, baro başkanlarının da Meclis önündeki eylemi 4’üncü gününde. Meclis’in Çankaya kapısı önünde oturma eylemi yapan baro başkanları, geceyi polis ablukasında geçirdi. Düzenlemeye tepki gösteren 20 kadar baro başkanına gece boyunca Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Hakların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri destek ziyaretinde bulundu.

Meclis önünde oturma eylemi yapan barolar arasında olan Urfa Baro Başkanı Abdullah Öncel, Mezopotamya Ajansı'na (MA) konuştu. Üç gecedir banklarının üzerinde uyuduklarını belirten Öncel, 3 Temmuz’da Ankara Adliyesi önünde yaşanan polis şiddetine tepki gösterdi. Meclis Çankaya girişinin 4 gündür ikamet yerleri olduğunu belirten Öncel, kimliklerini ibraz etmelerine rağmen zaman zaman bahçeye girişlerinin engellendiğini ifade etti. 

‘MİLLETİN BAHÇESİNE GİREMİYORUZ’

Meclisin bahçesine slogan atmadan, fiziki mesafeye dikkat ederek sadece oturduklarının altını çizen Öncel, “Özellikle taşımalı şekilde girişlere karşı olduğumuzu ve bariyerlerin önünde oturma eylemi yapacağımızı dile getirdikten sonra baro başkanlığı kimliğini ibraz eden baro başkanlarının artık herhangi bir engel ile karşılaşmadan içeri girmeye başladı” şeklinde konuştu.

 ‘YENİ GELİŞMELER OLABİLİR’

Gece boyunca HDP ve CHP’li milletvekillerinin kendileriyle beraber olduklarını dile getiren Öncel, “Dayanışma içinde olan partilere teşekkür ederim. Adalet Komisyonu görüşmeleri devam ediyor, bugün bitmesi bekleniyor. Görüşme biterse buradaki eylemin seyrine ilişkin yeni gelişmeler olabilir, yeni ne yapacağımız daha netleşmedi konuşup karara bağlandıktan sonra kamuoyuna yine duyurulacak” ifadelerini kullandı.

Öncel, bugün saat 14.00’da Meclis önünde basın açıklaması yapacaklarını duyurarak, son olarak tasarı Meclis’ten geri çekilinceye kadar mücadele edecekleri belirtti.(Ankara/MA)