Hatay'ın Dörtyol ilçesinde AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın boynunun vurulmasını mizansen eden bir fotoğrafı, 1 Ocak 2016'da sosyal medya hesabından paylaşan Hayrettin Özbay'a, hem PKK hem de DAİŞ propagandası yapmak iddiasıyla iki farklı dava açıldı. Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı, Özbay'ın yaptığı paylaşıma dair 15 Ocak 2019'da "PKK propagandası yapmak" iddiasıyla iddianame hazırlandı. Hatay 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Özbay'a bir yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verilerek, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verildi.  

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı, 21 Aralık 2020 tarihinde ise Özbay'a verilen hapis cezasına rağmen aynı paylaşımından ötürü bu kez "DAİŞ terör örgütü propagandası yapmak" iddiasıyla soruşturma açarak iddianame hazırladı. Hatay 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi de Özbay'a verilen mahkumiyet kararını dikkate almadan iddianameyi kabul ederek dava açtı. Davanın ilk celsesi önümüzdeki günlerde görülecek.

İddianamede savcılık; Özbay'ın 1 Ocak 2016'da kendisine ait Facebook hesabından; Erdoğan'ın yerde diz çöker vasiyette, sadece gözleri açık olacak şekilde siyah elbiseli sol elinde bıçak olan kişinin sağ eliyle Erdoğan'ın boynundan tuttuğu, sağ üst tarafında "olsa idi..." yazısı, alt tarafından  "Allah bize bu  tabloyu görmeyi nasip etsin dilerim. İŞİD'in bir sonraki hedefi sen olursun, Tayyip..." yazısı bulunan  fotoğrafı paylaşarak DAİŞ propagandası yaptığını belirtti. 

Savcılık, Özbay'ın yaptığı paylaşımda DAİŞ'in kafa kesme eylemlerini meşrulaştırdığını iddia etti.

"Hatay 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2019/40 esas sayılı dosyasından bağımsız olarak suçu zincirleme suç olarak değil, müstakilen işlediğinin kabulü gereği anlaşılmakla..." değerlendirmesinde bulunan savcılık, Özbay'ın "DAİŞ terör örgütü propagandası yapmak" iddiasıyla cezalandırılmasını istedi.