Cinsel saldırının ortaya çıktığı ilk günlerde ifadesi alınarak serbest bırakılan uzman çavuş Orhan, daha sonra halktan gelen tepkiler üzerine “Nitelikli cinsel istismar” suçundan tutuklanmıştı. Musa Orhan, 1 hafta sonra ise “Kaçma şüphesi bulunmaması” gerekçesiyle serbest bırakılmıştı.

Cumhuriyet gazetesi köşe yazarı Işıl Özgentürk, serbest bırakılan Orhan’ın arkadaşlarıyla yaptığı mesajlaşmaları yazdı.

“ çukurunda debeleniyoruz” başlıklı bir yazı yazan Özgentürk, mesajları hiç dokunmadan aktardığını belirterek şöyle yazdı:

“Siirt’te görev yapan uzman çavuş Musa Orhan, Batmanlı İpek Er’i on beş gün bir evde tutup sürekli tecavüz etti. Bu arada arkadaşlarıyla yazıştı, yazışmalar şöyle, hiç değiştirmeden aldım:

“Nebtın gardaş kıza”, “15 gündür a…koydum gardaş usandım vallaha”, “Yuh gardaşım sakın başını yakma”, “Sıkıntı yok almazlar daha önce de deneyimim var gardaşım”, “Bir ara bana da getir”, “Bakarız”, “Hadi lan naz yapma.”

Musa Orhan için “Şimdilerde elini kollunu sallayarak geziyor ve bol miktarda bozkurt işareti yaparak arkadaşlarına zaferini ilan ediyor” diye yazan Özgentürk, “Şu anlattığım durum, bu güzel ülkenin çukurunda debelendiğine bir örnek. Çünkü , sadece cinselliğin abartılı biçimi değildir, insana aykırı her davranış, her söz ya girer” ifadelerini kullandı.