Aksaray’ın Ortaköy ilçesinde bulunan bir ortaokulda 14 Aralık günü matematik öğretmeni Ali Rıza Y., koridora çıkardığı öğrencisi T.K.’yi tokat ve yumrukla darp ederek, boğazını sıktı. Gürültüyü duyan başka sınıftaki öğretmen Gülcan Ünlü, müdahale edip öğrenciyi Ali Rıza Y.'nin elinden kurtardı. Daha sonra diğer sınıftaki öğretmenler de çıkıp öğrenciyi alt kata indirdi.

AİLEDEN SUÇ DUYURUSU 

Olayın ardından darp edilen öğrenci, durumu babası Duran K.'ya anlattı. Duran K. da, çocuğunu hastaneye götürüp sağlık kontrolünden geçirdikten sonra Cumhuriyet Savcılığı’na giderek öğretmen hakkında suç duyurusunda bulundu. Oğlunun aldığı darbeler sonucu 10 gün iş göremezlik raporu aldığını belirten baba, ''Başka bir öğrenci, öğretmen Ali Rıza Y.'ye gidip, 'T.K. size küfretti' demiş. O da oğlumu sınıftan çıkarıp tekme tokat dövmüş. Hastaneden 10 gün darp raporu aldık ve savcılığa öğretmen hakkında suç duyurusunda bulunduk. Bu nasıl bir öğretmen” tepkisinde bulundu. 

AÇIĞA ALINDI 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmenin açığa alındığını belirtirken, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı, öğretmenin çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığını duyurdu. Öte yandan öğretmenin bir gün gözaltında tutulduğu öğrenildi. 

 TTB’DEN SUÇ DUYURUSU 

Türkiye Barolar Birliği (TBB) de öğretmen hakkında, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. TBB ayrıca ilgili öğretmen hakkında ulusal ve uluslararası mevzuat hükümlerine dayanılarak idari soruşturmanın başlatılması talebiyle Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de başvurdu.

TBB, savcılığa yaptığı başvuruda, TCK’nin 86/1. maddesi kapsamında “kasten yaralama”, 94. Maddesi kapsamında “Bir kişiye karşı insan onuruyla bağdaşmayan ve bedensel veya ruhsal yönden acı çekmesine, aşağılanmasına yol açacak davranışlarda bulunma” gerekçeleriyle kamu görevlisi olan öğretmenin hapis cezasıyla cezalandırılması için kamu davası açılmasını talep etti.