Özgür Kadın Hareketi (TJA), Anneler Günü dolayısıyla Şırnak'ın Silopi ilçesinde 14 Aralık 2015’te uygulanan sokağa çıkma yasağı sırasında öldürülen ve cenazesi 7 gün boyunca sokakta bekletilen Taybet İnan’ın mezarını ziyaret etti. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Nuran İmir, Silopi Belediyesi Eşbaşkanı Adalet Fidan, Taybet İnan’ın kızı Halime Akın ve çok sayıda TJA aktivisti ziyaret programına katıldı. 

'SAHİP ÇIKMAK BİZİM BORCUMUZ'

Ziyarette konuşan HDP'li İmir, Taybet İnan şahsında tüm annelerin gününü kutladı. Dünyada en büyük emeğin annelere ait olduğunu söyleyen İmir, "Bugün İdil ilçesinde mezarlıklar yıkıldı. Annelerin yürekleri yakıldı. Bunlar vahşettir. Bu yaklaşımın üzerine insan bir şey diyemez. Taybet Ana’da bizim hepimizin anasıdır. Onun şahsında bütün annelere sahip çıkmak bizim borcumuz. Sözümüz olsun İnan’a; onların yolunda gideceğiz. Onları her daim yaşatacağız. Tüm annelerin anneler günü kutlu olsun" diye konuştu.  

Taybet İnan’ın kızı Halime Akın ise, tüm annelerin gününü kutladı. 

Ziyaret sırasında İnan'ın mezarına beyaz tülbent ve gül bırakıldı. 

İmir ve beraberindekiler daha sonra, sokağa çıkma yasağı döneminde yaşamını yitiren Silopi Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakize Nayır’ın ailesini ziyaret etti. (Şırnak/MA)