Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı İl Örgütü, 9 Ocak'ta düzenlenecek 3'üncü Olağan Kongresi’ne dair açıklama yaptı. Partinin il binasında yapılan açıklamaya, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, Parti Meclis Üyesi Murat Aydın, İl Eşbaşkanı Melik Özmüş ve Kongre Komisyonu Eşsözcüsü Maşuk Arpaç katıldı.

'MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ'

Taşdemir, kongrenin, partinin Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin katılımıyla Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirileceğini söyledi. Partilerine yönelik baskılara dikkat çeken Taşdemir, AKP'nin HDP’yi tasfiye etmeye yönelik çabalarına rağmen mücadelelerini kararlılıkla sürdürdüklerini belirterek, “Cezaevlerinde siyasi rehine olarak tutulan önceki dönem Ağrı Belediye Eşbaşkanımız Mukaddes Kubilay ve Ağrı Milletvekili Halil Aksoy gibi binlerce arkadaşımız gibi kararlı bir şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. 

‘UMUDUN TEK ADRESİ HDP’

Demokratik, şeffaf, katılımcı bir çalışmayla kongreye hazırlık yapıldığını dile getiren Taşdemir, "Kongremizin başta halkımız olmak üzere demokrasi ve barış mücadelesine büyük bir cevap olacağına inanıyoruz. 9 Ocak’ta gerçekleştirilecek olan kongremize, başta kadınlar ve gençler olmak üzere bütün Ağrı halkını, büyük umudu, coşkuyu sahiplenmeye ve kongreye katılmaya davet ediyoruz. Umudun tek adresi HDP’dir”  diyerek, kongreye katılım çağrısında bulundu. 

Kongre, 9 Ocak’ta saat 10.00’da Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilecek.