Deneyimli Kürt siyasetçi-yazar Tarık Ziya Ekinci, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 8’inci yıl dönümü nedeniyle HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’a kutlama mesajı iletti.  

Ekinci kutlama mesajında, “Tek adam rejiminin inanç sömürüsü ve şoven milliyetçiliği kışkırtmalarla oluşturduğu korku devletinde HDP’nin varlığı, haklarımızın geleceğe dönük tek umudu ve güvencesidir” vurgusunda bulundu.

Ekinci, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

 “Sayın Pervin Buldan, Sayın Mithat Sancar, partimiz HDP’nin 8’inci kuruluş yıl dönümü münasebetiyle düzenlediğiniz toplantıya katılmam için gönderdiğiniz davetiye beni son derece mutlu etti. Tek adam rejiminin inanç sömürüsü ve şoven milliyetçi kışkırtmalarla oluşturduğu korku devletinde HDP’nin varlığı, halklarımızın geleceğe dönük tek umudu ve güvencesidir. Türkiye’nin girdiği darboğazdan kurtulması, barışa ve huzura kavuşması ise daha güçlü ve daha etkin bir HDP ile mümkündür. Tek Adam rejimi toplumun bir bölümünü hamasetle,  milli ve dini duyguları kışkırtmak suretiyle hipnotize ederek, muhalefetteki siyasi partileri de terör yanlısı ya da ‘milli ve yerli olmamakla’ korkutarak ayakta kalmaktadır.

KARŞI DURAN TEK GÜÇ HDP

Bu otoriter rejime karşı duran tek güç HDP’dir. Bu rejiminin barış karşıtı, saldırgan dış politikasını, ekonomideki yağmacılığı, devlet bütçesinden yandaş burjuvazi oluşturma pervasızlığını, zulüm, işkence, hapis, yok etme ve öldürme üzerine kurulu iç güvenlik politikasını tutarlı biçimde eleştiren yine HDP’dir. Dil, din ve köken farklılığı olan vatandaşlar arasında ayırım yaparak toplumu kendi çıkarı için dost ve düşman kamplara bölen Tek adam rejiminin bölücü siyasetine en sert şekilde karşı çıkan da HDP olmuştur. Tarih, Türkiye’nin kötü yazgısını alt etme ve toplumu selamete çıkarma görevini HDP’nin ve onun yurtsever üyelerinin omuzlarına yüklemiştir.

GÖNLÜM VE RUHUM SİZLERLE

HDP’li olmak onurlu bir ayrıcalıktır. Onun ufuk açıcı, aydınlatıcı toplantılarına katılarak nemalanabilmek de özgün bir mutluluktur. HDP’nin 8’inci kuruluş yılı toplantısına davet edilmiş olmaktan büyük mutluluk duydum. Bana bu imkânı bahşettiğiniz için size müteşekkirim. Bu özgün toplantıya katılmak ve onun coşkulu havasını soluyabilmek benim için ulaşılmaz bir kazanç olacaktı. Ne var ki, müptela olduğum ağır hastalığın hareketlerimi engelleyici baskısı altındayım. Toplantınıza fiilen katılamayacağım için çok üzgünüm. Ama gönlüm ve ruhum sizlerle beraberdir.

AÇIK YA DA DOLAYLI DESTEKÇİLERİDİR

Sizlerin şahsında HDP’nin 8’inci kuruluş yılını anma toplantısına katılma onuruna nail olan tüm partili kardeşlerimi ve izleyenleri yürekten selamlıyor, hepinize başarılar diliyorum. Unutmamak gerekir ki, HDP dışındaki bütün partiler korku devletinin ‘milli ve yerli olmamakla’ ya da terör yanlısı olmakla suçlamalarından çekinerek ‘Tek Adam’ rejiminin açık ya da dolaylı destekçisidir. Türkiye’nin aydınlık geleceğini HDP kuracaktır. Toplum olarak çok sıkıntılı günlerden geçtiğimiz yadsınamaz. Türkiye’nin barışçı, demokratik bir hukuk devleti olmasını, toplumun huzura,  sükûna ve refaha kavuşmasını isteyen herkesin yeri HDP’dir.

HDP’YE KATILIM ÇAĞRISI

Sayın Eş Genel Başkanlar, sizlerden ve temsil ettiğiniz bu yurtsever topluluktan aldığım ilhamla demokratik hukuk devleti idealine gönül veren tüm dostlarımı HDP’ye katılmaya çağırıyorum. HDP saflarında elbirliği ve gönül birliği yaparak Türkiye’yi demokratik, barışçı, adil, aydınlık ve güzel günlere taşıyacağımıza yürekten inanıyorum. Bu inançla HDP’nin 8’inci kuruluş gününü yeniden kutluyor sabırlı, özgüvenli ve topluma umut veren, başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum.”